Pla mitjà d'un adolescent rebent la vacuna a Manresa

Nova aposta del Govern per incentivar la vacunació: Descomptes en entrades

La secretària de Salut Pública admet que estan estudiant aquesta mesura per animar a més gent a vacunar-se

Mentre el país intenta deixar enrere la cinquena onada de la pandèmia del coronavirus, la campanya de vacunació contra la Covid-19 continua en marxa. Segons ha anunciat aquest dimarts, dia 7 de setembre, la secretària de Salut Pública, un 72,6% de catalans ja s'han vacunat. Tot i això, Carmen Cabezas ha avançat que el Govern està estudiant mesures per incentivar a la gent que encara no ha rebut les seves dosis. 

Estudien regalar descomptes per a espectacles per incentivar la vacunació

Tot i que un 72,6% dels catalans ja s'ha vacunat, el Govern vol ampliar aquesta xifra. Així ho ha assegurat la secretària de Salut Pública del Govern, la doctora Carmen Cabezas, en una entrevista als 'Matins de Catalunya Ràdio'.

Alguns experts creuen que el sostre vacunal a Catalunya serà del 80%, però Cabezas s'ha mostrat més confiada en aquest aspecte. En l'entrevista a l'espai matinal de la ràdio pública catalana, la secretària de Salut Pública s'ha mostrat esperançada que aquest sostre vacunal es mogui entre el 85 i el 90%. 

Per tant, tenint en compte que tothom ja té les vacunes al seu abast, la gent que encara no ha rebut les seves dosis és perquè no han volgut. Per això, des del Govern i la Conselleria de Salut estan buscant mecanismes per incentivar la vacunació i, així, convèncer els indecisos. 

Tal com ha avançat Carmen Cabezas, des de Salut estan parlant amb la Conselleria de Cultura per trobar aquests incentius. Un d'ells seria oferir a la gent vacunada descomptes en entrades per a espectacles o actes culturals. Una altra de les propostes que hi ha sobre la taula és també fer alguna mena d'oferta que impliquin els albergs que hi ha a Catalunya i que depenen de Joventut.

Una altra de les mesures que vol aplicar el Govern és la implementació del 'passaport Covid'. Aquest document permetria a les persones vacunades accedir a diversos locals de restauració o esdeveniments culturals que comptin amb restriccions per frenar la pandèmia. Segons ha explicat Cabezas a Catalunya Ràdio, des de la Generalitat ja s'ha demanat al govern espanyol que estudiï aquesta mesura.