El conseller de Salut, Josep M. Argimon, a la inauguració del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria de Reus

Argimon admet que la sanitat pública perd qualitat: «Això és realment la privatització»

La població amb assegurança privada passa del 25% al 32% en els últims quatre anys a Catalunya

El conseller Josep Maria Argimon reconeix que el sistema públic de salut està perdent qualitat. «La cartera de serveis a Catalunya i Espanya és molt àmplia en el sistema nacional. És un servei públic que hem de preservar al màxim. L'hem tingut de molta qualitat, però l'anem perdent, any rere any», ha afirmat a la Comissió de Salut.

Argimon indica que han incrementat les assegurances privades i que a Catalunya s'ha passat en quatre anys d'un 25% de la població amb mútua a un 32%.«Això em preocupa. Això és realment la privatització», ha alertat.

El conseller diu que «ara és el moment d'enfortir el sistema sanitari» i ha demanat més recursos a l'Estat, que concreta en 1.400 MEUR més. Ha afegit que si no els reben, s'hauran de «trobar aquí».

Argimon diu que caldrà abordar l'augment d'agressions a sanitaris

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la mateixa sessió de la Comissió de Salut del Parlament, ha alertat que les agressions a professionals sanitaris van en augment i que és un tema que hauran de tractar.

Argimon ha denunciat aquest dijous pintades en tres centres de Mataró amb el missatge «assassins» que s'han fet en les últimes hores. També, atacs verbals al CAP La Mina, a Sant Adrià de Besòs, i fa uns dies ja hi va haver «altres agressions més enllà de les verbals», ha dit.

Els grups parlamentaris han condemnat aquesta violència i han expressat suport als professionals sanitaris. Alguns han assenyalat un «evident malestar» a la societat i un «sentiment d'abandonament professional» entre els sanitaris, en paraules de la socialista Assumpta Escarp.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per les pintades de Mataró i, de moment, tenen constància que s'han perpetrat contra un centre d'aquesta ciutat, han informat fonts policials a l'ACN. 

El conseller ha condemnat les agressions verbals i les pintades i ha afirmat que són «fets molt desagradables» que s'estan produint «amb massa regularitat». Alguns diputats han aprofitat el torn de rèplica per condemnar la violència contra els professionals sanitaris.

Escarp ha sostingut que, a part de «descerebrats», hi ha un «sentiment d'abandonament per part de la població», que «truca i no li responen» (amb referència a les dificultats d'usuaris per contactar amb els centres de salut en les últimes setmanes, amb altes incidències de la sisena onada de la covid-19), i que aquest sentiment d'abandonament també el tenen els professionals sanitaris.