El conseller de Salut, Josep M. Argimon, a la inauguració del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria de Reus

Argimon admet que la sanitat pública perd qualitat: «Això és realment la privatització»

La població amb assegurança privada passa del 25% al 32% en els últims quatre anys a Catalunya

El conseller Josep Maria Argimon reconeix que el sistema públic de salut està perdent qualitat. «La cartera de serveis a Catalunya i Espanya és molt àmplia en el sistema nacional. És un servei públic que hem de preservar al màxim. L'hem tingut de molta qualitat, però l'anem perdent, any rere any», ha afirmat a la Comissió de Salut.

Argimon indica que han incrementat les assegurances privades i que a Catalunya s'ha passat en quatre anys d'un 25% de la població amb mútua a un 32%.«Això em preocupa. Això és realment la privatització», ha alertat.

El conseller diu que «ara és el moment d'enfortir el sistema sanitari» i ha demanat més recursos a l'Estat, que concreta en 1.400 MEUR més. Ha afegit que si no els reben, s'hauran de «trobar aquí».

Argimon diu que caldrà abordar l'augment d'agressions a sanitaris

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la mateixa sessió de la Comissió de Salut del Parlament, ha alertat que les agressions a professionals sanitaris van en augment i que és un tema que hauran de tractar.

Argimon ha denunciat aquest dijous pintades en tres centres de Mataró amb el missatge «assassins» que s'han fet en les últimes hores. També, atacs verbals al CAP La Mina, a Sant Adrià de Besòs, i fa uns dies ja hi va haver «altres agressions més enllà de les verbals», ha dit.

Els grups parlamentaris han condemnat aquesta violència i han expressat suport als professionals sanitaris. Alguns han assenyalat un «evident malestar» a la societat i un «sentiment d'abandonament professional» entre els sanitaris, en paraules de la socialista Assumpta Escarp.