El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant el debat de política general del 28 de setembre del 2021 al Parlament.

L'alerta d'Argimon per una postpandèmia difícil: «crispació»

Diu que el Govern no ha fet «política d'arraconar» als no vacunats i ha promogut les vacunes amb pedagogia

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha avisat que la postpandèmia de la covid-19 serà dura «perquè hi ha crispació» i agressivitat, i ha plantejat un abordatge diferent de la pandèmia a partir de la primavera.

El conseller ha parlat de tot aquest tema en una entrevista al diari 'Regió 7' aquest dissabte. Argimon ha afirmat que «costarà molt» que la pressió hospitalària baixi a Catalunya tot i que, per ara, tampoc no està pujant.

El titular de Salut ha alertat de la «dissociació» que hi ha entre la vida quotidiana, en què segons ell s'intenta fer vida normal, i el que passa a l'interior dels hospitals, on els efectes de la pandèmia persisteixen.

Ha defensat que el Govern no ha fet «una política d'arraconar les persones que no s'han vacunat» i que ha provat de promoure la vacunació mitjançant la pedagogia i la divulgació de les dades i no amb estratègies de pressió.

Així mateix, ha insistit en l'aplicació d'un sistema de vigilància epidemiològica sentinella molt reforçat que eviti haver de comptabilitzar cas per cas.

No es descarten noves variants de la covid-19

El titular de Salut no ha descartat l'aparició d'una nova variant del virus més greu, tot i que ha considerat que «no és probable» i ha reclamat fer efectiva la vacunació global perquè l'estratègia de les vacunacions sigui efectiva.

També ha dit que «no sabria trobar una explicació» per què la pandèmia ha castigat menys Tarragona i Terres de l'Ebre que a altres zones de Catalunya, tot i que ha esmentat factors de densitat de població i indicadors socials i econòmics.