El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant el debat de política general del 28 de setembre del 2021 al Parlament.

Argimon parla sobre el final de la pandèmia: «Anem cap a una convivència més pacífica»

El conseller de Salut ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio

La fase final de la pandèmia «podria» estar començant. Així ho ha assegurat aquest divendres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, afegint, però, que aquesta afirmació la feia «amb tots els condicionals del món». Ho ha fet en una entrevista a Catalunya Ràdio, en les quals ha insistit en la «imprevisibilitat» del virus.

En aquest sentit, Argimon ha assegurat, però, que l'evolució de la Covid-19 ha de portar a una fase en què convisqui amb la societat «de manera més pacífica». El conseller de Salut ha comentat que, ara per ara, sembla que la variant òmicron provoca malaltia «més lleu», tot i que ha recordat que entre les més joves les xifres de contagis continuen «disparades».

Falten entre 8.000 i 10.000 infermeres

Durant l'entrevista, Josep Maria Argimon ha alertat sobre la manca de professionals sanitaris, assegurant que a Catalunya falten entre 8.000 i 10.000 infermeres. En aquest sentit, el conseller de Salut ha assenyalat que s'ha fet un encàrrec per saber quines són les mancances concretes.

Així mateix, ha avisat de les jubilacions d'un gruix important de professionals sanitaris en els pròxims anys. En aquest sentit, ha manifestat que caldrà cobrir aquestes jubilacions, però ha insistit que no hi ha professionals mèdics a l'atur.

Argimon també ha tornat a reclamar a l'Estat l'arribada de fons extraordinaris per poder abordar totes les necessitats que comporta la pandèmia, encara que la incidència d'aquesta baixi. Sobre la qüestió, ha dit que no entendria una altra decisió.

Les restriccions, pendents d'una reunió el pròxim dilluns

Pel que fa a les restriccions que hi ha vigents a Catalunya, el conseller de Salut ha assenyalat que l'única decisió que està clara és que la nit del 20 al 21 de gener decaurà el toc de queda. Pel que fa a la resta de mesures anti-Covid, Argimon ha afirmat que encara no s'ha estudiat cap escenari i que es debatrà en la reunió de la comissió delegada que se celebrarà el pròxim dilluns.

Així mateix, el conseller de Salut ha explicat a Catalunya Ràdio que el Departament també té previst consultar al comitè científic assessor com està funcionant el certificat Covid en el nou context provocat per la variant òmicron.