El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a Olot.

Argimon sobre l'augment de la Covid-19: «Si Europa està malament...»

El conseller de Salut afirma que prioritzaran estendre l'ús del 'passaport Covid' per frenar els contagis abans d'aplicar noves restriccions

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dilluns que abans d'aplicar noves restriccions per fer front als contagis de Covid-19 es prioritzarà l'ús del 'passaport Covid'. Ho ha dit en una compareixença després de presentar a l'Assemblea Nacional francesa la guia clínica per tractar la Covid persistent.


En la seva intervenció, Argimon ha afirmat que confia que no s'hagin d'imposar noves restriccions per frenar els contagis de coronavirus. En aquest sentit, el conseller de Salut ha afegit que «abans de prendre restriccions o mesures restrictives —limitant aforaments o horaris— es pensarà en l'extensió del certificat digital».

Pel que fa al 'passaport Covid', Argimon ha explicat que espera que el Comitè Científic Assessor es pronunciï «molt aviat» sobre la seva possible aplicació a altres sectors. Una vegada hagi donat el seu pronunciament, ha dit el conseller, la mesura es debatrà en la comissió delegada.

El conseller diu que els contagis continuaran creixent «com a mínim dues o tres setmanes»

En els darrers dies, la pandèmia ha incrementat la seva incidència a Catalunya En aquest sentit, Argimon ha assenyalat que els contagis mantindran el seu creixement «com a mínim dues o tres setmanes», tot i que ha matisat que caldrà veure «amb quina intensitat» ho fan i quin serà el seu impacte en el sistema sanitari.

El conseller de Salut ha manifestat que la situació a Catalunya és diferents de la que hi ha en alguns països europeus que ja han començat a imposar restriccions per frenar l'augment dels contagis. Tot i això, ha advertit que Catalunya no està desconnectada de la resta del món, afirmant que «si a Europa estan malament, nosaltres acabarem tenint dificultats».

Amb la Covid-19 «encara queda molt camí per recórrer»

En la seva intervenció davant l'Assemblea Nacional francesa per presentar la guia clínica per tractar la Covid persistent, Argimon ha parlat sobre «l'experiència» catalana davant un «problema que afectarà tots els sistemes sanitaris». El conseller de Salut ha indicat que la guia està ara en fase d'implantació, tot i que encara es necessita «temps i esforç».

Josep Maria Argimon ha recordat que la Covid-19 «és una malaltia que és nova i que no coneixem», alhora que ha subratllat que «encara queda molt camí per recórrer».