El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la sessió de control del ple del Parlament

Argimon posa data: Quan es prendrà la decisió sobre l'ampliació del passaport covid

També s'ha pronunciat sobre l'inici de la vacunació a Catalunya de la tercera dosi

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que la setmana que ve el Govern es reunirà per decidir la possible ampliació de l'ús del certificat covid i en quins àmbits.

A més, el conseller té previst que les terceres dosis es puguin administrar a la gent de 60 anys i al personal sanitari i sociosanitari «entrat el desembre».

Ampliacions abans que restriccions

Argimon ha afirmat que el Govern veu amb bons ulls que l'ús del certificat covid es pugui ampliar en més àmbits a part de l'oci nocturn, i que aquesta serà una solució que es realitzarà abans que qualsevol restricció, sigui d'aforament o d'horari. 

Gràcies a les declaracions del conseller de Salut a Ràdio 4 i La2, hem pogut saber que aquest divendres 19 de novembre o durant el cap de setmana, el consell assessor del Govern enviarà un informe sobre aquesta operació.

Un cop es rebi, la comissió delegada del Govern prendrà una decisió que podria fer-se realitat la setmana vinent, si l'aval judicial ho permet. Tot i que són uns quants tràmits, Argimon creu que es poden fer «ràpid».

Un repunt a causa de l'estacionalitat

El conseller creu que ara «no és el moment» de tornar als confinaments i, tot i que encara queden moltes setmanes, ha augurat que durant el Nadal s'imposarà una certa idea de normalitat.

A més, ha afegit que el repunt de la pandèmia es deu a diversos factors, entre ells l'estacionalitat que ja està demostrant el virus. Pel que fa a les escoles, ha defensat l'ús de la mascareta als patis escolars, ja que els casos a partir d'un primer cas dins d'un grup als centres s'han triplicat.

Ja tenim aquí la tercera dosi

Es té previst que durant el mes de desembre les persones de 60 anys i els professionals sanitaris i sociosanitaris seran els primers a rebre el vaccí, ja que l'ordre d'administració de la vacuna serà «per risc». Cal destacar que aquest cop el personal de bombers, policies o docents la rebran quan li toqui per edat.

Argimon ha posat en dubte el fet de vacunar als menors de 12 anys, i s'ha mostrat en contra de fer obligatòria la vacuna entre els sanitaris.

Per acabar, també ha considerat clau l'aprovació dels Pressupostos per part de l'Estat el pròxim dilluns 22 de novembre, on creu que en l'àmbit de la salut són expansius, però ha reclamat els fons extra covid per abordar els efectes de la pandèmia i aquells canvis estructurals que aquesta ha comportat.