El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a Olot.

L'avís d'Argimon: la nova variant Delta del coronavirus ja ha arribat a Catalunya

Tot i l'augment de contagis en diversos països europeus, el conseller de Salut demana «prudència» als ciutadans

Diversos països europeus es troben en alerta per l'augment de casos de la nova variant del coronavirus. El Regne Unit, Rússia o Dinamarca ja han alertat d'aquesta nova variant, que s'ha anomenat Delta plus i que pot representar una nova amenaça en la lluita contra la pandèmia. 

Doncs bé, aquesta nova variant Delta plus, ja es troba a Catalunya. Així ho ha confirmat aquest dissabte, dia 23 d'octubre, el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon. Tot i l'alerta del titular de Salut, també ha volgut explicar que els casos detectats fins ara en territori català «es poden comptar amb els dits d'una mà».

Malgrat l'avís, Argimon ha volgut demanar als ciutadans «màxima prudència» per l'augment dels casos en diversos països d'Europa d'aquesta nova variant. Es tracta d'una mutació del virus de la variant Delta que s'ha detectat sobretot al Regne Unit i que, en aquests moments, ja s'hauria traslladat a Catalunya. Així ho demostrarien els casos puntuals detectats al país.

L'avís i les recomanacions del conseller Josep Maria Argimon

Davant de l'arribada d'aquesta nova variant Delta plus del coronavirus, el conseller de Salut ha volgut recordar i avisar la ciutadania de la importància de mantenir-se alerta. Josep Maria Argimon ha advertit que el moment de més contagis de la Covid-19 és a la tardor, l'època de l'any en la qual ens trobem. Per aquest motiu, des del Departament de Salut es preveu un repunt important de casos relacionats amb el coronavirus.

A més a més, Josep Maria Argimon també ha insistit en la importància de respectar les mesures restrictives que encara es mantenen vigents. I és que, malgrat que la majoria de restriccions ja formen part del passat, encara n'hi ha que s'han complir. Sobretot, el conseller de Salut s'ha referit al fet de portar la mascareta en espais interiors i també en espais exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat entre altres persones.

Aquestes són de les poques restriccions que queden, sobretot si ho comparem amb mesos enrere. Aquest divendres, per exemple, va entrar en vigor l'ampliació l'aforament als locals de l'oci nocturn fins al 80%. També ahir divendres, els gimnasos van recuperar el 100% d'aforament permès.