Imatge d'un caixer de CaixaBank

Avís als clients de CaixaBank: Onada de ciberatacs després de la fusió amb Bankia

Si els ciberdelinqüents es fan amb dades personals, poden fer compres o transferències bancàries

La ciberdelinqüència s'està propagant en la societat d'avui en dia. L'últim episodi l'han viscut els clients de CaixaBank, que han pogut arribar a perdre el seu compte bancari.

Una fusió que causa confusió

L'últim cap de setmana dels dies 13 i 14 de novembre, es va completar la col·laboració total entre els serveis de Bankia  en CaixaBank, i els ciberdelinqüents ho van aprofitar.

Van treure profit de la ignorància inicial dels usuaris de l'entitat, fent-se passar per empreses o persones per sol·licitar claus, contrasenyes  o dades personals. Els clients rebien un avís que deia «lamentem informar-lo de què el seu compte ha estat desactivat per activitats sospitoses i per la seva seguretat li demanem que completi la següent vinculació». Aquest tipus d'acte rep el nom de 'phishing'.

Seguidament, sortia un enllaç que t'enviava a una web molt similar a la de CaixaBank, i demanava escriure de nou la contrasenya per reactivar el compte, fet que aprofitaven per fer compres amb targetes robades o realitzar transferències  bancàries fraudulentes.

Mesures preventives

Els usuaris han de saber que cap entitat bancària  demanarà mai per telèfon, SMS o e-mail informació sobre contrasenyes o dades personals, i en cas d'estafa, poden posar-se en contacte amb el número de telèfon 900 40 40 90, si ets client de CaixaBank.

L'entitat fa arribar periòdicament als seus usuaris correus electrònics informant dels fraus o estafes més recents, amb la intenció d'evitar la propagació d'aquestes.

La víctima preferida dels ciberatacs 

Les entitats bancàries s'han convertit en l'epicentre dels ciberatacs de 'phishing'. Aprofiten qualsevol certificat per realitzar falsificacions a través de correus electrònics massius.

Els experts han recomanat dirigir-se sempre a fonts verificades, i en cas de creure que et trobes en una possible estafa, acudir a qualsevol buscador d'Internet i escriure el domini des del qual ha sigut enviat el missatge.

CaixaBank ha explicat als seus clients que poden trametre qualsevol comunicat sospitós al correu posible.phishing@caixabank.com, perquè els experts en ciberdelinqüència del sector puguin obrir una investigació  per trobar el responsable.