Pla mitjà d'una cambrera demanant el certificat covid a l'entrada d'un bar

Els bars, resignats amb el certificat covid: «És una pèrdua de temps»

Els clients també s'han mostrat escèptics davant la mesura i asseguren que hi ha «incongruències»

Aquest divendres, després del fiasco de fa una setmana, ha entrat en vigor per segona vegada a Catalunya l'obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir als bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Un dels sectors afectats per la mesura és el de la restauració. En aquest sentit, els bars han entomat aquesta nova situació amb resignació.

Els treballadors del sector lamenten que la comprovació de dades suposa feina afegida, especialment quan hi ha molts clients. Ismael Castro, cambrer de barra del Restaurant Los Gallos, ha explicat que «als pics de feina és una tocada de nassos, demanar el certificat, el DNI i escanejar-lo quan tens molta feina et retarda molt. I la gent ve amb pressa i no es vol esperar. És una pèrdua de temps la veritat».

En aquest sentit, alguns dels cambrers consultats per l'ACN han detectat problemes puntuals a l'hora d'escanejar els codis QR dels documents en paper, tot i que en general l'aplicatiu utilitzat no ha patit gaires incidències. En alguns casos, el certificat no s'ha pogut validar, mentre que en d'altres el sistema ha trigat més temps a reconèixer els codis.

«És una incongruència»

Els clients també hi han dit la seva en aquest primer dia de certificat covid per accedir als establiments de restauració. Un d'ell és el Félix Gimenez, client del Bar del Clínic, que ha hagut d'esperar una llarga estona per validar el seu passaport sanitari en format paper, ja que l'aplicació ha trigat a reconèixer el codi QR.

En declaracions a l'ACN, Giménez ha assenyalat que l'obligatorietat de presentar el passaport covid en bars i restaurants presenta algunes «incongruències». En aquest sentit, ha explicat que «jo quan he entrat aquí a prendre un cafè he presentat el meu certificat, però no sé si la cambrera que ha pres nota està vacunada».

Més opcions per descarregar el certificat covid

El Departament de Salut no vol que es repeteixin els problemes que la passada setmana van col·lapsar l'aplicació de La Meva Salut i ha habilitat també la descàrrega del certificat covid a través del portal Vacunacovid, segons va explicar aquest dijous el conseller Josep Maria Argimon.

Des de la mitjanit d'aquest divendres, el certificat covid s'ha de presentar per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran, a més de les discoteques, mesura que està en vigor des de fa setmanes.