Un sanitari amb EPI manipulant proves PCR

Un brot que afecta quasi 100 persones en una presó a Catalunya fa saltar les alarmes

S'han activat mesures especials per aturar-lo

Salten les alarmes en una presó catalana. El Departament de Justícia ha comunicat que ha detectat un gran brot de coronavirus al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). El brot de moment afecta un total de 99 persones, però es realitzaran nous cribratges al personal i als presos per veure quin és l'abast total.

En ple relaxament de mesures, però amb la vista posada en diversos països d'Europa que ja han vist com els casos de Covid-19 han augmentat, el brot a la presó catalana suposa un nou toc d'atenció a casa nostra, deixant clar que la pandèmia no s'ha acabat.

Així doncs, des del Departament de Justícia s'ha anunciat que a partir del dilluns 8 de novembre el centre penitenciari Brians 2 es confinarà. Això suposarà la suspensió del trasllat de presos i també la limitació al màxim d'entrades i sortides.

El brot de coronavirus, a hores d'ara, afecta un total de 92 interns i 7 professionals del centre. La Covid-19, en aquesta ocasió, s'ha estès per 9 mòduls del centre penitenciari, dos dels quals estan aïllats i set confinats. Segons informa Justícia, la majoria dels afectats son asimptomàtics. Tanmateix, durant aquesta setmana està previst que es duguin a terme cribratges al personal i als reclusos per conèixer l'abast real d'aquest brot de Covid-19.