Una mà subjectant un vial de la vacuna de Janssen contra la covid-19.

El brot de Covid a la presó catalana no para de créixer: més de 240 positius

S'endureixen les restriccions per evitar contagis

El Departament de Justícia ha informat aquest divendres 12 de novembre sobre la suspensió de les visites presencials a la presó Brians 2, situada a la província de Barcelona, a causa d'un brot de covid.

Ja en són 243 casos positius, que han obligat a l'aïllament de 8 mòduls i el confinament d'altres 6.

Més restriccions per prevenir

D'aquesta manera, les comunicacions orals i els vis-a-vis íntims i familiars queden completament prohibits. A més, algunes de les activitats han quedat suspeses.

Han quedat anul·lats els permisos de sortida i les sortides programades. Cap persona externa a la instal·lació podrà accedir en aquesta, incloent-hi serveis religiosos, de mediació cultural i col·laboradors i voluntaris.

A causa d'aquestes restriccions per evitar més contagis, les comunicacions amb l'exterior seran per videoconferència, doblant el nombre de trucades telefòniques per setmana, que passen de 10 a 20 permeses.

Sense trasllats

Pel mateix motiu, els trasllats al centre ja estan aturats, ja que la presó Brians 2 pateix 243 casos interns positius, la majoria asimptomàtics.

Els sis mòduls confinats són el 2, el 6, el 9, el 12, Salut Mental i Infermeria, mentre que els vuit aïllats són el 3, el 4, el 5, el 7, el 8, l'11, el 13 i el 14. No obstant això, cal afegir que el 82% dels presos està protegit amb la pauta completa de la vacuna.