Una dona agafant un certificat covid.

El teu passaport Covid té data de caducitat: Brussel·les ho anuncia

Aquest certificat és necessari per viatjar i a Catalunya es demana per accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Novetats sobre el passaport Covid. En aquest sentit, la Comissió Europea (CE) ha aprovat aquest dimarts limitar a nou mesos la validesa del certificat de vacunació contra la Covid-19 per poder viatjar. Aquesta normativa, segons ha revelat l'organisme europeu, començarà a aplicar-se a partir de l'1 de febrer, substituint la proposta que es va fer el passat mes de novembre i que no era vinculant.

Així, segons l'acord que ha pres la Comissió Europea aquest dimarts, el certificat de vacunació serà vàlid durant nou mesos després de rebre la pauta completa de la vacuna. Per tal de renovar la vigència del passaport Covid caldrà rebre la dosi de reforç.

Segons ha explicat l'executiu europeu, s'ha establert aquest període de nou mesos de validesa, ja que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties estableix que la protecció davant la infecció del coronavirus disminueix a partir dels sis mesos de la segona punxada.

El certificat Covid a Catalunya

Des del passat 3 de desembre, a Catalunya, és obligatori presentar el passaport Covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Així mateix, també s'ha de presentar per accedir als locals d'oci nocturn —que tancaran a partir de divendres si la justícia avala les restriccions del Govern— i als casaments i esdeveniments amb ball a l'interior de locals.

En el darrer informe del Comitè Assessor de Salut, aquest va plantejar al Govern la necessitat d'ampliar l'ús del passaport Covid a altres àmbits per tal de contenir la pandèmia. L'executiu català, però, ha rebutjat de moment la mesura, que només es mantindrà en l'àmbit de la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran.

Cal recordar que el certificat Covid es pot descarregar a través de l'aplicació La Meva Salut, així com a través del web Vacuna Covid.