CaixaBank presenta un sistema de reconeixement facial per treure diners

Caixabank utilitzarà el reconeixement facial per treure diners dels seus caixers

Aquest procés validarà fins a 16.000 punts de la imatge del rostre de l’usuari per garantir una identificació totalment segura

CaixaBank es converteix en el primer banc del món en implementar la tecnologia del reconeixement facial perquè els clients puguin treure diners dels seus caixers. Aquest servei ja està operatiu en quatre de les seves oficines de Barcelona i els clients que s’acostin podran estalviar-se utilitzar el seu codi de seguretat pin  per obtenir els seus diners.

El director executiu d’Experiència Global del Client, Jordi Nicolau i el director de Negocis Digitals, Benjamí Puigdevall, han anunciat, durant la roda de premsa d’aquest dijous, que  l’entitat preveu realitzar progressivament l’expansió d’aquest nou servei. Així doncs, el servei de reconeixement facial dels ‘store’, actualment CaixaBank en disposa d’unes 300, començarà a implementar-se a partir del segon semestre de 2019 i s’acabarà a finals d’aquest any. Aquesta tecnologia també s’incorporarà a les diferents tendes que l’entitat vagi obrint que, segons el seu pla Estratègic 2019-2021, arribarà a les 600.

El 70% dels usuaris estarien disposats a utilitzar aquest servei com a substitut del PIN | La Caixa

 

Com funciona aquest nou servei?

Aquest sistema de verificació facial reconeixerà als clients a través de la imatge captada per la càmera de la terminal que els caixers porten incorporada. Aquest procés validarà fins a 16.000 punts de la imatge del rostre de l’usuari. Dotant-la de la màxima seguretat i garantint una identificació totalment segura. Per poder gaudir d’aquest servei, els clients de CaixaBank hauran d’haver-se donat d’alta prèviament a les oficines de l’entitat.

Tot i això, els clients podran seguir escollint si desitgen treure diners a través del reconeixement facial o utilitzant el codi de seguretat pin. El llançament d’aquest nou servei, desenvolupat amb la col·laboració dels seus socis tecnològics Fujitsu i FacePhi, forma part del seu Pla Estratègic 2019-2021 on els projectes d’innovació tecnològica tenen un paper clau.

Per la seva part, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha explicat que aquest nou servei els ajuda a millorar el servei que se’ls hi dóna als clients «de forma més pròxima i especialitzada». CaixaBank ha explicat que, segons un estudi realitzat amb clients de l'entitat, un 70% dels usuaris estarien disposats a utilitzar el reconeixement facial com a substitut del PIN el que demostra una alta acceptació de la seguretat, rapidesa i comoditat que ofereix aquest nou servei.