Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la platja de la Calonge plena de gent

El poble català que demana tornar a tenir toc de queda: «És inaguantable»

El cost total de les destrosses que es van produir a la Calonge durant el cap de setmana ha estat de 30.000 €

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà, ha reclamat a la Generalitat tornar «amb urgència» al confinament nocturn. A més, el consistori vol que aquesta mesura s'implementi abans del 20 d'agost.

L'alcalde del municipi, Jordi Soler, ha reiterat que estan «indignats i emprenyats». Segons el batlle, el malestar l'han generat grups de més de 200 joves que s'han concentrat a zona del polígon. Soler també ha afirmat que s'ha generat una baralla «tumultuària», robatoris, atracaments  i s'han fet destrosses  a l'escola La Sínia.

Respecte a aquesta situació l'alcalde ha expressat: «La situació és absolutament insostenible i inaguantable; d'ençà que soc alcalde des del 2003, aquest ha estat el pitjor cap de setmana amb diferència».

«Tot això no ens ho mereixem, i senzillament demanem que se'ns confini, per més estrany i paradoxal que sembli», ha demanat Jordi Soler. A diferència dels pobles costes que limiten amb Calonge i Sant Antoni, aquest no té toc que queda. L'alcalde del municipi ha explicat que s'ha creat un «efecte crida que temien».

Soler ha explicat que durant l'hivern es podia entendre que el municipi no tingués confinament nocturn. No obstant això, per al batlle «en plena temporada d'estiu, és impensable».

Robatoris, baralles, destrosses i detencions

Durant la roda de premsa, Jordi Soler ha subratllat que d'una sola patrulla nocturna, han passat a 7. D'aquestes 5 són de la Policia Local, de les quals una de paisà i 2 dels Mossos d'Esquadra. Aquests efectius van haver d'actuar diverses vegades durant les matinades de divendres i dissabte.

Segons les dades de l'Ajuntament hi va haver 6 robatoris, dels quals 3 van ser amb violència i es van detenir 5 persones. També es van fer 6 denúncies per consum i possessió de drogues i 2 «desallotjaments massius» a la zona dels espigons de Sant Antoni.

Fins i tot hi va haver una actuació d'ordre públic a conseqüència d'una baralla multitudinària on 4 persones van resultar ferides i 26 van ser identificades. A tot això se li han de sumar les nombroses festes alcohòliques a la platja, on es va requisar alcohol i altaveus, i actes vandàlics.

El cost total dels desperfectes que hi va haver al cap de setmana pugen a 30.000 euros. Aquest valor engloba la destrossa d'objectes com 90 difusors, 80 aspersors de rec o els vidres de l'escola La Sínia de Sant Antoni.

367 casos per cada 100.000 habitants

Jordi Soler vol que Calonge i Sant Antoni torni a ser «el poble tranquil i familiar» que era. Segons l'alcalde fins feia una setmana no tenien «cap aldarull», tanmateix «aquests darrers dies, el meu correu electrònic treu foc dels mails de queixes que m'arriben».

El batlle també es remet a les últimes dades sobre la incidència del virus al municipi per reforçar la petició que se'ls torni a aplicar el confinament nocturn. Si bé la setmana passada Calonge i Sant Antoni va quedar fora del toc de queda, perquè es trobava per sota del llindar de 250 casos per cada 100.000 habitants, ahir la taxa ja s'havia enfilat fins als 367. «I aquest augment és constant i progressiu, mentre l'hospital de Palamós, que és el de referència, segueix col·lapsat», afirma Soler.