Pla mitjà d'un adolescent rebent la vacuna a Manresa

Quan i on: Tots els detalls de la campanya de vacunació a nens de 5 a 11 anys

A partir del dia 15 s'iniciarà la vacunació als infants i el Govern ha explicat on i com serà la campanya

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat en roda de premsa tots els detalls de la campanya de vacunació als nens i nenes d'entre 5 i 11 anys. Amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat, l'engranatge es va posar en marxa aquesta setmana per dissenyar un pla específic per injectar les dosis de la vacuna a aquesta franja d'edat, la qual encara no n'ha rebut cap i és on ara mateix estan creixent més els contagis.

Així doncs, Cabezas ha explicat que les dosis es començaran a injectar a partir del 15 de desembre, de la mateixa forma que ho faran a la resta de comunitats a l'Estat espanyol. Catalunya rebrà dilluns vinent 234.000 dosis i s'espera que al mes de gener arribi una segona remesa.

El doctor Toni Soriano, de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de Vall d'Hebron també ha estat present a la roda de premsa i ha assegurat que la vacuna és «totalment segura» per als menors.

Quan i on es farà la campanya de vacunació a menors a Catalunya

Els menors d'entre 5 i 11 anys començaran a vacunar-se a partir del 15 de desembre i ho faran per ordre de petició de cita prèvia. En un primer moment s'havia apuntat que es podria fer-ho per franges d'edat, una opció que finalment s'ha descartat.

En aquest sentit, caldrà demanar cita prèvia per vacunar-se a la pàgina web de Salut. L'espai per demanar la cita per als infants encara no està disponible i es posarà en marxa la setmana vinent.

Una altra de les opcions descartades ha estat realitzar la vacunació a les escoles, ja que d'aquesta manera els menors poden anar acompanyats d'un adult. Per tant, seran els punts de vacunació que ja hi ha vigents els espais on hauran d'anar els nens i nenes a vacunar-se, tot i que també se n'habilitaran d'altres especialitzats en pediatria.

Es prioritzarà els nens i nenes que formin part de grups de risc a l'hora de vacunar

La vacuna que rebran els infants serà la de BioNTech i Pfizer, la qual ha rebut l'aval de l'Agència Europa de Medicaments (EMA). A diferència dels adults, els menors rebran una dosi de 10 micrograms, el què es correspon a un terç de la vacuna que s'injecta als majors de 12 anys. En total seran dues dosis que s'administraran en un interval de 8 setmanes.