La plaça del Mercadal, durant l'encesa nadalenca 2020

Canvis per Nadal: Amplien el toc de queda per la nit de Nadal, Cap d'Any i Reis a Catalunya

Aragonès avança que el pla de l'executiu manté el límit dels grups de 10 persones i obertura del perimetratge

El Govern de la Generalitat ha preparat un pla específic per a les festes de Nadal que implica canvis en les normes i restriccions  per la pandèmia de la Covid-19. Així, segons ha anunciat al ple del Parlament el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, l'executiu contempla relaxar el toc de queda en els dies més assenyalats, i que la nit de Nadal —24 de desembre— i la nit de Cap d'Any  —31 de desembre— el confinament nocturn comenci a la 1.30 hores de la matinada. De la mateixa manera, la nit de Reis —5 de gener— el toc de queda es retardarà a les 23.00 hores de la nit. La resta de dies es mantindrà a les 22.00 hores.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aragonès també ha avançat que el pla per Nadal  manté el límit de persones per a reunir-se en un mateix grup en 10, tal com està previst a la reobertura que ja s'aplica. De la mateixa manera, ha comentat que el Govern no preveu establir canvis en les mesures de perimetratge, i si s'avança en les fases previstes al pla de reobertura, les festes de Nadal es passaran sense cap mena de restricció de mobilitat.

El pla de desescalada a Catalunya a punt del tram 2

Des del passat 23 de novembre, Catalunya està en ple pla de desescalada. Dividit en quatre trams amb una durada de quinze dies cadascun, seran revisats en aquest mateix període i aniran avançant si les dades sanitàries continuen evolucionant positivament.

En la recta final del primer tram de desescalada i a punt d'entrar en el tram 2, ja s'ha decidit les mesures de Nadal, que estan incloses en el tercer dels trams de desescalada. Ara, els canvis més grans que es viuran en la flexibilització de les mesures estan relacionades amb l'esport, comerç o restauració. 

En aquest sentit, a les instal·lacions esportives interiors es passarà a tenir una capacitat del 30% al 50%, posant-se al nivell de la pràctica esportiva en espais exteriors. Una de les grans novetats serà la reobertura dels centres comercials on les botigues podran deixar entrar un 30% de la capacitat, excepte en les zones comunes.

Pel que fa a la cultura, passaran a un aforament del 70% els cinemes, teatres, auditoris, sales de concerts amb un màxim de 500 persones. D'altra banda, els bars i restaurants incrementaran la capacitat a l'interior dels locals fins a un 50% de la capacitat.