Pla mitjà de Carrizosa al Parlament.

Carrizosa adverteix als mestres sobre el castellà a l'escola: «Es quedaran sense feina»

El líder de Ciutadans ha assegurat que els professors i directors que incompleixin la sentència poden ser inhabilitats

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposa un 25% de castellà a les escoles i instituts de Catalunya continua marcant part de l'actualitat política catalana. En aquest sentit, el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha advertit aquest dissabte a mestres i directors dels centres educatius que si incompleixen la sentència poden ser inhabilitats i quedar-se sense feina.

«Hem d'advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d'institut, que es deuen al compliment de les lleis. No hi hauria prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats», ha afirmat el líder de Ciutadans al Parlament.

Referència explícita al cas d'un institut de Manresa

Carlos Carrizosa s'ha referit explícitament al cas del director d'un institut de Manresa, que s'ha remès a les instruccions del Departament d'Educació per no aplicar el 25% de castellà a les classes i mantenir el projecte lingüístic actual. Ho ha fet en resposta a la petició del pare d'una alumna del centre. Sobre aquesta qüestió, el polític taronja ha afirmat que l'actuació «és intolerable».

Sobre aquest director, el president del grup parlamentari dels taronges ha assenyalat que «suposo que espera unir-se a una llista separatista quan hagi de deixar la feina si persisteix en vulnerar els drets dels alumnes i pares de l'institut».

Carrizosa anuncia «accions penals», mentre Pablo Casado demana aplicar el 155

Carlos Carrizosa ha anunciat que des del partit taronja promouran «accions penals» contra els responsables del Departament d'Educació que demanen als docents que no apliquin el 25% de classes en castellà que ha determinat el TSJC. En aquest sentit, ha afegit que «recordem als funcionaris que el seu caprici o ideologia política no els ha de guiar en les seves responsabilitats».

Sobre aquest cas de Manresa també es va referir aquest divendres el líder del Partit Popular, Pablo Casado, que va demanar a Pedro Sánchez que requereixi a la Generalitat el compliment de la sentència del TSJC. En cas que la resposta sigui negativa, Casado va apostar per aplicar l'article 155 de la Constitució en l'àmbit educatiu i executar la sent educatives a Catalunya i executar la resolució judicial.