Pla mitjà de Carrizosa al Parlament.

Carrizosa: «Volen fer amb el castellà el mateix que Franco va fer amb el català»

El líder de Cs compara la immersió amb la persecució franquista durant la dictadura

La sentència sobre l'ensenyament del castellà a les aules que el Tribunal Suprem va ratificar el passat 23 de novembre segueix aixecant polseguera. Recordem que el TS va refusar un recurs de la Generalitat de Catalunya i d'aquesta forma ratificava una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què s'obliga tots els centres escolars a impartir, com a mínim, un 25% de les classes en castellà.

Des del Govern català ràpidament es va instar al professorat a continuar treballant amb el mateix model que fins ara, fent gala de la immersió lingüística que hi ha a Catalunya.

Aquest dimecres 1 de desembre, però, el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha elevat el nivell de la seva crítica fins al punt de comparar l'acció del Govern amb la de la dictadura franquista.

El líder dels liberals estava criticant el suport de la Generalitat al català i la defensa de la immersió lingüística a les escoles, quan ha anat més enllà i ha acusat el president, Pere Aragonès, i el seu executiu de «voler fer amb el castellà el mateix que Franco va fer amb el català». «Pretenen extirpar Espanya del cor dels catalans», ha afegit, davant la sorpresa de la majoria de diputats presents a la sessió de control al Govern del ple del Parlament.

I és que per a Carrizosa, el Govern, el president i el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, tenen el castellà «com una llengua estranya fruit de la imposició, malgrat ser la llengua materna de més de quatre milions de catalans».

«No els agrada la Catalunya real, la bilingüe, els hi fa por. Per això la volen canviar amb enginyeria social», ha etzibat Carrizosa a la seva pregunta al president, tot concloent que el seu grup «no permetrà, per dignitat, que es converteixi tants catalans en estrangers a la seva pròpia terra».

En la seva resposta, Aragonès ha acusat Cs de voler «dividir la societat catalana per motius partidistes» des que va néixer. «No se'n sortiran. A Catalunya no hi ha un problema lingüístic, a les aules no hi ha un problema lingüístic», ha dit el president, que ha mantingut que ell i el seu Govern «seguiran defensant el model d'escola catalana» i l'enfortiment del català i del seu ús social.