Pablo Casado en una roda de premsa.

Casado diu que a les escoles «no deixen anar al lavabo els nens que parlen castellà»

El líder del Partit Popular també ha denunciat que s'ha castigat nens que parlen castellà al patí posant-los pedres a la motxilla

El president del PP, Pablo Casado, continua la seva croada contra el català i aquest divendres ha denunciat que a les escoles de Catalunya «hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà». «Es pot tolerar?», ha preguntat el líder dels populars en un acte a Galícia, en què també ha assegurat «als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe».

Casado també ha afirmat que alguns nens catalans han estat castigats «posant pedres a la motxilla» per haver parlat en castellà al pati de l'escola. El president popular, que en els darrers dies ha posat tota la carn a la graella en el tema lingüístic, ha recordat «l'escandalós cas d'assenyalament» del nen de cinc anys a Canet de Mar, els pares del qual van demanar fer més classes en castellà a l'escola.

En aquest sentit, Casado ha dit que totes aquestes coses «és el que estan fent no només ERC, JxCat i la CUP» sinó també «el partit que els fa imprescindibles en l'àmbit nacional, que és el PSOE». El president popular també ha aprofitat per carregar contra l'exministre d'Universitats, Manuel Castells, de qui ha dit que no el coneixia ningú.

Feijóo anima a Casado a treballar per «la serenitat»

El president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que ha compartit acte amb Casado, l'ha animat a «mirar a Galícia, on estan els orígens del partit». En aquest sentit, Núñez Feijóo ha dit al líder nacional del seu partit que aposti «per la serenitat i la unitat», que és «millor» que la «crispació». El president gallec ha dit que Casado ha de treballar perquè Espanya «no estigui instal·lada en la crispació permanent».

Feijóo també ha criticat el govern espanyol, que segons ells està més centrat en les pròximes eleccions que en governar. Així mateix, també ha criticat les aspiracions de la vicepresidenta Yolanda Díaz. El president gallec també ha carregat contra Vox, criticant el seu populisme. «Nosaltres no som un partit populista, mai ho hem estat ni ho serem», ha dit.

Finalment, el president gallec ha contraposat la situació de Catalunya amb la llengua al «bilingüisme cordial» que sosté que hi ha a Galícia.