Pla detall d'un passaport sanitari

Catalunya estudiarà aplicar el passaport covid a restauració, la cultura i discoteques

El Departament de Salut creu que té «l'obligació de valorar i estudiar totes les opcions»

El passaport Covid podria acabar sent una realitat a Catalunya. Segons ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, l'aval del Tribunal Suprem a implantar aquesta mesura restrictiva a Galícia obre la porta al fet que el Govern català estudiï la possibilitat de fer el mateix aquí.

Cabezas ha explicat, durant la roda de premsa que ha ofert per fer un balanç sobre la situació actual del procés de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, que «tenim l’obligació de valorar i estudiar totes les opcions».

I, malgrat que no és el primer cop que es parla sobre la postura del Govern amb aquesta qüestió, la secretària de Salut Pública ha deixat clar que, de moment, encara no han estudiat amb deteniment la possibilitat d'aplicar el passaport Covid per entrar en llocs com discoteques, la restauració i la cultura. 

El Suprem avala que es pugui exigir el passaport Covid a Galícia

Sembla, doncs, que la decisió del Tribunal Suprem d'avalar que es pugui exigir el passaport Covid en determinats establiments d'oci i restauració de Galícia podria acabar creant precedents a la resta d'Espanya. 

La notícia sobre l'autorització del Suprem es va fer pública durant la tarda d'ahir, i la sentència argumenta que la limitació resulta «necessària» per a permetre la seva «pacífica coexistència amb els altres drets fonamentals» i amb els «béns constitucionalment protegits».

Això no obstant, la Justícia ha deixat clar que l'aprovació de la mesura s'ha de sotmetre a ratificació judicial, ja que pot afectar els drets fonamentals «a la igualtat, a la intimitat i a la protecció de dades» de la persona.

Catalunya administra més de 19.500 noves dosis en les últimes hores 

Avui mateix, el Departament de Salut ha fet saber que, en les últimes hores, s'han administrat 19.745 noves dosis de la vacuna contra la Covid-19 a Catalunya. Això vol dir que ja hi ha un total de 5.577.751 persones amb la pauta completa, xifra que es tradueix en el 70,5% de la població catalana.

D'altra banda, 5.815.338 ja compten amb la primera dosi de la vacuna —és a dir, un 73,4%— i 4.922.958 tenen la segona. Cal destacar, però, que si només es té en compte la població que es pot vacunar —és a dir, la major de 12 anys—, hi ha un 79% amb la pauta completa, mentre el 82,3% té almenys la primera dosi.