Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent dels Mossos d'Esquadra en un control de trànsit

Catalunya tindrà més Mossos d'Esquadra: més de 22.000

Elena afirma que el sostre és d'aplicació immediata, però la progressió serà de 800 agents per any

Catalunya podrà incrementar el nombre d'agents de Mossos d'Esquadra. Passarà dels 18.267 que hi ha actualment a 3,739 més, deixant un total de 22.006 agents policials.

Així ho ha explicat el conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, després de la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya comandada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i pel ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. El conseller ha indicat que el creixement serà progressiu, d'aquesta manera, s'incorporaran 800 agents per any, suposant al final un increment del 20% de la plantilla actual, un límit de 18.267 que va fixar-se l'any 2006.

L'augment d'agents, una bona notícia per a la seguretat del país

Elena ha considerat l'anunci d'ampliació del cos de Mossos d'Esquadra com «la notícia més rellevant» per a la policia catalana i per a la seguretat estatal «en els darrers 15 anys». Es passarà dels 2,36 agents per cada 1.000 habitants actuals als 2,62.

La clau és que el Govern ja té la capacitat per augmentar el nombre d'agents fins al 22.006 des d'avui mateix, tot i que, comptant les jubilacions dels pròxims anys, no es preveu arribar a aquesta xifra fins a finals d'aquesta dècada.

Una reunió molt fructífera

A més de la notícia de l'augment del cos policial, s'han anunciat altres acords de col·laboració entre cossos policials i accés a bases de dades. Grande-Marlaska ha confirmat que s'ha aconseguit el compromís per una transmissió i reforçament dels intercanvis entre bases de dades vinculades, per exemple, a la violència masclista. A més, un altre dels acords és que els Mossos d'Esquadra puguin tindre accés a bases de caràcter internacional.

D'aquesta manera, l'objectiu és que els Mossos tinguin més informació i els saltin les alarmes quan una persona s'identifiqui a Catalunya i tingui alguna mena d'historial delictiu vinculat a la violència masclista, delictes de ciberseguretat o terrorisme.

Per últim, s'ha acordat que els Mossos col·laborin en la redacció de tots els plans estratègics aprovats per la Secretaria d'Estat de Seguretat. Els acords s'aniran aplicant durant els pròxims mesos i es realitzarà un seguiment mitjançant un grup de treball específic.