Sanitaris en un cribratge massiu a Montblanc

De rècord: Catalunya notifica més de 32.700 contagis i 66 morts en només un dia

Salut declara 60 ingressats més, però 7 crítics menys a l'UCI

Queden poques hores per a les cavalcades de Reis arreu de Catalunya i del dia de Reis, el Departament de Salut ha portat la primera carretonada de carbó en forma de balanç. Les últimes dades declarades no aporten optimisme en vistes de noves reunions familiars i els últims esdeveniments nadalencs.

A més, també està a l'horitzó la tornada confirmada a tots els centres educatius d'infantil, primària, secundària i universitats. Un retorn que es durà a terme el 10 de gener amb tota la presencialitat. 

Així mateix, el Govern català també ha ampliat catorze dies més les mesures que ja s'han aplicat durant totes les festes de Nadal als municipis de Catalunya. I la implantació de notificar un positiu per test d'antígens a les farmàcies.

Milers de contagis a Catalunya

Les últimes dades publicades pel Departament de Salut presenten una gran quantitat de nous contagis. En total, s'han declarat 32.764 nous positius de covid-19 confirmats per PCR o TA en les últimes 24 hores. El total des de l'inici de la pandèmia arriba als 1.320.387.

La taca negra que hi ha hagut durant tota la pandèmia han estat les defuncions per aquesta malaltia. Una conseqüència que també ha destacat en les últimes hores, notificant 66 noves morts per la covid. La xifra total des de l'esclat del coronavirus puja a 24.692.

La situació als hospitals de Catalunya segueixen ingressant nous pacients per la covid. En les últimes hores s'han notificat 60 pacients més, elevant el total en 1.856. Tot i això, els pacients crítics a les Unitats de Cures Intensives (UCI) catalanes han baixat. Ara n'hi ha 468, 7 menys que en les últimes dades.

Les principals dades epidemiològiques continuen a la baixa en aquesta sisena onada. El risc de rebrot baixa fins a 3.852 punts (-173), mentre la velocitat de propagació del virus, l'Rt, cau a 1,39.

El 25,22% de les proves de la darrera setmana han donat positiu, dada que baixa per un canvi de càlcul aplicat per Salut. La incidència acumulada a 14 dies és de 2.846,28, molt per sobre dels 1.657,29 de la setmana anterior. La incidència a 7 dies creix de 1.128,15 a 1.718,13.