Diverses persones de festa en una discoteca

Catalunya reobrirà l'oci nocturn a partir de dijous

El sector podrà reobrir només en espais exteriors fins a les 3 de la matinada

Novetats en el sector de l'oci nocturn a partir d'aquest dijous. Tal com s'acaba de fer públic, el Govern donarà llum verda a la reobertura del sector, si bé amb algunes condicions. I és que la mesura que el Procicat ha aprovat aquest mateix dilluns permetrà reprendre l'activitat a l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada.

A aquest nou horari, a més, s'amplia mitja hora més per desallotjar els clients. 

El sector de l'oci nocturn, però, no és l'únic que patirà una relaxació de les mesures. El Govern preveu també que la restauració pugui allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada. Aquesta xifra suposa 30 minuts més del que pot obrir ara.

La decisió del Procicat arriba després de moltes setmanes de tancament, tot i que es configura com una flexibilització parcial, ja que de moment la reobertura dels locals interiors es deixa per a més endavant. 

A més, segons recull el mitjà 'Nació Digital', el Procicat té previst permetre que els interiors de l'oci nocturn puguin obrir a partir del 15 d'octubre. Una mesura que vindria acompanyada del certificat Covid, tal com apuntarien fonts de la patronal del sector.

Una mesura molt esperada pel sector de l'oci nocturn

El sector de l'oci nocturn ha estat, sens dubte, un dels més castigats durant la pandèmia. Han estat moltes les veus que s'han alçat per demanar-ne la reobertura al llarg dels últims mesos, i sembla que finalment el Govern ha decidit fer alguna cosa al respecte.

En aquest sentit, el passat dijous, 16 de setembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ser notícia perquè va denegar les mesures cautelars que havien estat demanades per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) amb l'objectiu de poder reobrir l'oci nocturn. 

El tribunal va prendre aquesta decisió perquè creia que actualment encara no es donaven les circumstàncies necessàries per a poder permetre la reobertura del sector, a conseqüència dels estralls que està causant la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. 

Respecte al passaport Covid, els magistrats consideraven que pot ser una eina útil, però no amb els nivells d'incidència actuals de la malaltia.