Gent amb mascareta fent cua per entrar a una biblioteca de Barcelona

Els centres d'estètica podran pujar persiana aquest divendres

Procicat ha aprovat prorrogar les restriccions 10 dies més

El Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat prorrogar el tancament de bars i restaurants, equipaments culturals i gimnasos durant 10 dies més, és a dir fins al 23 de novembre, tenint en compte que la xifra de pacients ingressats a les UCIs per coronavirus continua sent elevada i també ho és la pressió hospitalària. Unes restriccions que se sumen a la pròrroga del toc de queda nocturn, durant 15 dies més, que ja va anunciar el Govern aquest passat dilluns.

En cas que aquestes xifres milloressin, el sector podria tornar a reobrir un cop passats aquests 10 dies. No obstant això, i segons avança TV3, no tots els negocis romandran tancats a Catalunya, ja que els centres d'estètica podran aixecar les persianes a partir del divendres 13, és a dir, demà mateix, sempre que compleixin amb un seguit de mesures.

Així doncs, el Govern no atén la petició del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, qui va fer una proposta perquè la restauració pogués reobrir parcialment ja aquest cap de setmana. També diversos alcaldes metropolitans van pressionar en aquest sentit. El Departament de Salut, per la seva part, ja va deixar clar dilluns que era partidari de mantenir les restriccions perquè la situació de les UCI és complexa.

El sector cultural llança una campanya per aconseguir el 2% per a la Cultura

Un altre dels sectors greument afectat per la pandèmia és el cultural. La plataforma Actua Cultura, que engloba associacions i institucions culturals, ha advertit en un comunicat que la situació del sector és molt greu i que la declaració de la cultura com a bé essencial i el compromís del Govern i les entitats municipalistes per garantir els drets culturals no han servit de res per millorar la situació. 

És per això que Actua Cultura ha impulsat una campanya a través de les xarxes socials per aconseguir el 2% del pressupost català per Cultura i per reclamar als partits polítics el compromís d'assolir-ho en un termini concret. La campanya 'Pren partit per la cultura, pren partit pel 2%' consistirà en la difusió diària a Twitter de vídeos, d'uns 30 segons de duració, on persones reconegudes i de diferents perfils de la cultura explicaran què significa per ells la cultura. Una acció que s'iniciarà aquest dissabte i s'allargarà fins al 12 de febrer, dia previ a la jornada de reflexió per a la cita amb les urnes a Catalunya.