Pla general de cotxes colgats per la neu en un dels carrers d'Horta de Sant Joan

Un total de 37 centres educatius tarragonins no han reobert aquest dilluns a causa del temporal

Més de 3.000 alumnes afectats i el transport escolar suspès plenament o parcialment en 14 comarques

Un total de 53 centres educatius no han reobert aquest dilluns a causa del temporal de neu, segons ha informat el Departament d'Educació. El total d'alumnes afectats és de 3.182. El territori més afectat és el Camp de Tarragona, on no han pogut obrir aquest dilluns després del període nadalenc 27 centres, amb un total de 2.200 alumnes afectats. A les comarques de Ponent no han obert una quinzena de centres, afectant 665 alumnes. A les Terres de l'Ebre han estat una desena els centres que han continuat tancats, amb 306 alumnes afectats, mentre que a Girona no ha pogut obrir una escola. Pel que fa al transport escolar, s'ha suspès plenament o parcialment en 14 comarques.      

Al Camp de Tarragona, no han pogut reobrir 27 centres educatius de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Priorat. A l'Alt Camp les afectades han estat les escoles de Cabra del Camp - ZER La Parellada a Cabra del Camp (47 alumnes) i El Bosc - ZER El Francolí de Mont-ral (14). Al Baix Camp, no ha reobert l'Escola Serra de Prades - ZER Montsant-Serra de Prades (26 alumnes afectats). A la Conca de Barberà, les afectades han estat l'Escola Valldemur – ZER Conca de Barberà (68 alumnes), l’Escola Martí Poch (174), l’Institut Amigó i Callau (51), i l’Escola Les Vedrunes (166) a l’Espluga de Francolí, l’Escola Sant Roc – ZER Conca de Barberà de Rocafort de Queralt (11), l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt (221), l’Escola Salvador Ninot de Sarral (152), i l’Escola Mare de Déu dels Torrents – ZER Poblet de Vimbodí i Poblet (51).

Al Priorat no han reobert l'Escola el Sarraí – ZER Baix Priorat de Bellmunt del Priorat (8 alumnes afectats), Escola El Castell – ZER Montsant de Cabacés (26), Escola Sant Isidre – ZER Les Vinyes de Capçanes (22), l’Institut Escola Montsant de Cornudella de Montsant (151), Escola Onze de Setembre – ZER Baix Priorat del Masroig (23), l’Escola Pius XII - ZER L'Aglà del Molar (19), Escola Sant Feliu – ZER Les Vinyes dels Guiamets (10), l’Escola Antoni Vilanova (298) i l’Institut Priorat (490) de Falset, l’Escola Llicorella - ZER L'Aglà de Gratallops (20), l’Escola Montsant - ZER Montsant de la Bisbal de Falset (26), l’Escola Serra Major - ZER L'Aglà de la Vilella Baixa (20), l'Escola Anicet Villar – ZER Les Vinyes de Marçà (30), l’Escola Garbí - ZER Montsant-Serra de Prades de la població de Poboleda, (28 alumnes), l’Escola Rossend Giol – ZER Baix Priorat de Porrera (12), i l’Escola Montsant – ZER Montsant-Serra de Prades d’Ulldemolins (26).

A més, a l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès hi ha afectacions totals o parcials en les línies de transport escolar. 

Deu centres tancats a les Terres de l'Ebre

A les Terres de l’Ebre no han obert 10 centres educatius de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. A la primera, no han reiniciat el curs les escoles la Gessera de Caseres (11), l’Ametller de la Pobla de Massaluca (19), El Diví Mestre de Vilalba dels Arcs (39), Els Castellets de la Fatarella (43), Sant Blai de Bot (43), Doctor Ferran de Corbera (50), i Montsagre d'Horta de Sant Joan (63), i, l’Escola Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Comte (7). A la Ribera d'Ebre els centres afectats han estat l'Escola Josep Riba de l'EMD de la Serra d'Almos (11 alumnes) i l’Escola del Torno de la Torre de l’Espanyol (20). El transport escolar d'aquestes dues comarques s'ha vist afectat plenament o parcialment.