Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona parlant amb un motorista en un control policial

El certificat d'autoresponsabilitat seguirà sent útil tot i la llibertat de moviment

Si bé ens podrem desplaçar per tot Catalunya, les autoritats ens poden demanar que demostrem que estem complint la normativa

Aquest dilluns, 15 de març, la mobilitat deixarà d'estar restringida a la comarca, i ens podrem desplaçar per tot Catalunya, sempre que es faci de manera individual o amb la mateixa bombolla de convivència, tal com va avançar la setmana passada el Procicat. A més a més, les trobades familiars o socials no podran excedir els sis participants. En definitiva, una certa tornada a la normalitat, després de setmanes molt tenses a causa del virus, que encara segueix molt present. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Cal mencionar, però, que per Setmana Santa hi haurà més restriccions que no pas a partir de demà, ja que les comunitats van acordar la setmana passada tancar-se perimetralment, i reduir les reunions a un màxim de quatre persones. En aquest sentit, la subdirectora de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Imma Solé, ha explicat davant dels micròfons de RAC 1 què canviarà a partir de demà, i quins detalls de la lletra petita hem de tenir molt clars. 

Protecció Civil recomana portar a sobre el certificat d'autoresponsabilitat

«Allà on et dirigeixis s'ha de complir amb el límit establert de nombre de persones», ha insistit Solé, que ha detallat que a partir de dilluns aquesta xifra se situarà en les sis persones, però per Setmana Santa «serà més restrictiu», ja que es podran reunir únicament un màxim de sis persones. En aquest sentit, des de Protecció Civil de Catalunya han insistit que caldrà portar a sobre el certificat d'autoresponsabilitat en tots els desplaçaments de la bombolla de convivència. 

Alhora, Imma Solé ha recomanat no oblidar tampoc altres documents, com el DNI o el llibre de família, en cas que les autoritats necessitin més justificants. «Alguna autoritat ens pot demanar que demostrem que estem fent els desplaçaments dins de l'àmbit que permet la norma», ha advertit, assenyalant que «si cal», aquesta acreditació s'haurà de fer amb «documentació». «Si no en tenim, ho haurem d'explicar a l'autoritat i demostrar-ho de la manera que sigui possible», ha explicat. 

En aquest sentit, Imma Solé ha destacat que el certificat d'autoresponsabilitat, un document al qual molts catalans s'han acostumat des de l'inici de la pandèmia i que es pot omplir i descarregar de manera molt fàcil en aquest enllaç, és un dels documents més útils que hi ha. «El document que més bé anirà que portem és el certificat d'autoresponsabilitat on declarem quin tipus de mobilitat estem fent», ha assegurat. 

Blanes sanciona més de 2.700 persones en un any d'estat d'alarma

La Policia Local de Blanes ha imposat 2.770 sancions i ha identificat 34.371 vehicles des de l'inici de l'estat d'alarma, ara fa un any. Es tracta d'incompliments com no portar la mascareta –un fet cada vegada menys habitual entre els veïns-, saltar-se el confinament perimetral, el toc de queda o obrir un negoci fora de les hores permeses.

Entre les sancions més singulars, destaca la d'un conductor que va circular des d'Irlanda fins a la capital de la Selva Marítima sense trobar-se cap control. També destaca alguns establiments que han arribat a rebre fins a tres multes per estar treballant fora de l'horari fixat o duent a terme una activitat que no estava permesa en un moment determinat.

De les 2.770 multes, 1.578 es van aixecar durant la primera onada de la Covid-19, és a dir, del 14 de març al 14 de juny del 2020. Des del passat 30 d'octubre –coincidint amb l'inici de la segona onada- fins al 12 de març de 2021, se n'han aixecat 1.192. Pel que fa al nombre de vehicles identificats als controls, han estat un total de 34.371, 21.731 durant la primera onada i 12.640 des que va començar la segona.