Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan a la planta de Zona Franca.

Chacón veu complicat que Nissan torni els 25 MEUR públics invertits els darrers anys

Ho ha confirmat la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, en una entrevista a Catalunya Ràdio

Són dies negres per a la indústria catalana: Nissan confirmava aquest dijous que tancarà la seva planta a la Zona Franca de Barcelona, que acull 3.500 treballadors. La multinacional automobilística, doncs, abandonarà Catalunya  i deixarà un buit molt complicat de suplir en el teixit industrial, que arrossegarà també empreses dependents i acabarà amb la feina de milers de treballadors.

El Govern mira de frenar el drama de Nissan

Un drama que el Govern mira de poder aturar o, com a mínim, frenar, tal com van explicar dijous al migdia, en roda de premsa, el president Torra, el vicepresident Aragonès i els consellers El Homrani i Chacón.

Precisament ha estat la consellera d'Empresa i Ocupació Àngels Chacón qui aquest divendres, 29 de maig, ha parlat àmpliament sobre Nissan en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Ho ha fet per explicar més detalls sobre l'adeu de la companyia, i una de les notícies que ha explicat representa un segon cop dur per a Catalunya. En els darrers anys, Nissan ha rebut ajudes públiques per un valor de 25 milions d'euros, uns diners que molt difícilment, ara que marxen, retornaran a les arques de l'administració catalana.

Ajudes públiques que no tornaran

Dels 25 milions d'euros rebuts, 18 han estat ajuts directes a projectes concrets. «Si Nissan demostra que ha fet aquest projecte, si es justifica que s'ha fet, aquests diners es considera que han estat justament utilitzats i no podem garantir que ens els tornin», ha reconegut la consellera  Chacón. La situació representa un nou sotrac per a Catalunya, que després d'invertir en la companyia automobilística, veu ara com la seva inversió és estèril i no és retornable.

Chacón sí que ha volgut subratllar que «això no vol dir que els surti barat marxar de Catalunya» i ha carregat contra els directius de l'empresa japonesa per «no haver-se ni mirat» el pla de competitivitat proposat pel Govern.