Una dona passejant per Madrid amb la mascareta posada.

El Comitè Científic que assessora Salut ho revela: «No vam demanar el toc de queda»

La presidenta de l'òrgan, Magda Campins, considera que aquesta mesura no tindrà efectivitat de manera generalitzada

El Comitè Científic Assessor del Govern sobre la Covid-19 no va proposar el toc de queda. Així ho ha dit la presidenta de l'òrgan, Magda Campins, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha explicat que només hi veuen efectivitat en nits assenyalades, però no de manera generalitzada. Campins també ha manifestat que els experts aposten per anul·lar les cavalcades de Reis i retardar el retorn a les aules dels escolars.

La presidenta de l'òrgan assessor ha defensat que les mesures que va decretar el Govern estan «ben encarrilades», tot i que ha recordat que el comitè científic va proposar mesures més dràstiques. Entre aquestes, no descartaven un confinament estricte de curta durada en el pitjor dels escenaris. Campins creu que aquesta situació es podria arribar si la situació no millora amb les mesures imposades.

D'altra banda, ha defensat l'anul·lació de les cavalcades de Reis, ja que suposaran una gran aglomeració d'infants d'entre 0 a 9 anys, que és la franja d'edat amb la incidència més alta. Campins ha dit que «no seria prudent», alhora que ha apostat per decidir després de Cap d'Any si es retarda el retorn a les aules dels escolars.

Defensa de la quarantena dels contactes estrets de positius encara que estiguin vacunats

Tot i que ahir la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat va eliminar l'obligatorietat de fer quarantena a les persones vacunades que eren contacte estret d'un positiu per Covid-19, la presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern ha defensat que els contactes estrets de positius de Covid-19 han de fer quarantena, estiguin o no vacunats.

En aquest sentit, Magda Campins ha afirmat que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties defensa que la quarantena sigui per a tots els contactes estrets de positius. La justificació per defensar la seva posició és que hi ha possibilitat que la variant òmicron escapi de l'efecte de les vacunes, encara que sigui de forma parcial.

Finalment, Campins ha apostat també per accelerar l'administració de terceres dosis, alhora que ha assenyalat que ajudaria a controlar la pandèmia que els tests d'antígens fossin gratuïts i que la gent se'ls pogués fer seguint unes determinades pautes.