Pla general de la protesta que han fet treballadors del 112 davant l'edifici d'emergències de Reus

La denúncia del comitè d'empresa del telèfon 112: 600 trucades sense resposta en un dia

Els treballadors estan en vaga des del passat mes d'agost per reclamar millores laborals i la internalització del servei

Greu denúncia la que ha fet aquest divendres el comitè d'empresa del telèfon d'emergències 112, que en un comunicat ha alertat que durant aquesta setmana el servei —que es presta des de Reus i des de la Zona Franca— ha patit incidències «greus». En aquest sentit, han assenyalat que el passat dilluns es van quedar sense contestar més de 600 trucades.

El comitè d'empresa ha explicat que la vaga que van iniciar el passat mes d'agost pot haver tingut «certa incidència» en la pèrdua d'aquestes trucades, tot i que han assegurat que aquesta situació s'hauria produït igual perquè els serveis mínims són del 85% i el seguiment de l'aturada no va ser complet.

Els treballadors denuncien una «situació precària»

Els treballadors del 112 també han denunciat que aquest divendres al matí, durant dues hores, només hi ha hagut un sol gestor operatiu a la sala de la Zona Franca. Això ha fet que quan aquest treballador ha fet el descans reglamentari de 10 minuts, només s'hagin atès trucades des del centre de Reus.

En aquest sentit, els representants dels treballadors han explicat que aquesta incidència no està relacionada amb la vaga, ja que els serveis mínims establerts són per torn i centre. El comitè del telèfon 112 ha assegurat que aquesta incidència confirma la «situació precària» que pateix el servei.

Des del comitè d'empresa s'ha recordat que ja fa temps que reclamen unes condicions laborals «dignes», així com un servei «de qualitat» i «garantista» per als ciutadans, que deixi de ser «un negoci».

Cal recordar que fa dos mesos que els treballadors del 112 de Reus i la Zona Franca van iniciar una vaga indefinida per reclamar millores laborals i la internalització del servei per part de la Generalitat.