El conseller Josep Maria Argimon amb mascareta

Confirmats els dos primers casos de la variant Òmicron a Catalunya

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ho ha anunciat en una roda de premsa

Era qüestió d'hores i ja s'ha confirmat. La variant Òmicron ha arribat a Catalunya després que ho hagi anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Finalment no s'ha confirmat al cent per cent en divendres, com s'havia dit anteriorment.

En roda de premsa, el conseller ha explicat aquest dijous que els dos casos sospitosos de la variant Òmicron que s'estaven seqüenciant han donat positiu. Es tracta de dues persones que van aterrar a l'aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica, via Alemanya. 

Per tot plegat i en tractar-se d'una nouvinguda variant, totes dues persones afectades per Òmicron es troben degudament aïllades.

Els últims dies ja ho venia dient el conseller Josep Maria Argimon. Ara, ha constatat que quan una nova variant entra al continent europeu «més tard o més d'hora» arriba també a Catalunya. Una afectació de noves variants que ja ha passat amb les anteriors de la covid-19 al territori. 

Madrid detecta el primer cas de transmissió comunitària de la variant Òmicron

La variant Òmicron, a poc a poc, es va estenent per tot l'Estat. A Madrid, on es va anunciar el primer cas d'aquest nou tipus de covid-19, ja se n'han detectat d'altres i van pel tercer.

En concret, la Comunitat de Madrid ha detectat el primer cas d'infecció de la variant Òmicron de transmissió comunitària. Es tracta d'un home de 62 anys amb símptomes lleus que havia estat vacunat amb dues dosis d'AstraZeneca.

Un nou contagi d'Òmicron que arriba després dels dos detectats a Barajas, procedents de països del con sud d'Àfrica. 

Aquest nou afectat a Madrid,  no té antecedents de viatge ni de contacte estret amb cap altra persona que procedeixi de països on s'ha detectat la variant. En aquest sentit, va presentar els primers símptomes el 29 de novembre. Actualment, es troba aïllat al seu domicili, igual que la persona amb qui conviu, i tots dos guarden quarantena.


La situació de la nova variant no es queda aquí. La Direcció General de Salut Pública està investigant uns altres dos casos sospitosos. Tots dos tenen símptomes lleus i tampoc tenen antecedents de viatges a països de risc.