Pla general d'un grup de manifestants penjant una de les pancartes reivindicatives a les portes del Teatre Metropol.

El Govern evita fixar un calendari per reobrir cinemes, teatres i sales de concerts

La consellera no descarta habilitar nous ajuts però destaca que el que vol el sector «és treballar»

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha evitat aquest divendres fixar un calendari per la reobertura de cinemes, teatres i sales de concerts perquè «dependrà de com evolucioni la pandèmia». Això sí, ha deixat clar que s'està treballant junt amb el sector perquè aquesta represa es produeixi «el més ràpid i de la millor manera possible». Sobre els ajuts al sector, la consellera ha assenyalat que amb la línia que convocaran dilluns vinent, ja hauran canalitzat els 17,2 milions d'euros habilitats per fer front a un mes de tancament i que si aquest s'allarga la partida també s'haurà d'ampliar. Amb tot, Ponsa ha deixat clar que el sector, més que ajuts, «el que vol és treballar» i que en aquesta línia van els esforços del departament.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquestes declaracions de la consellera de Cultura arriben en un moment extremadament delicat pel sector i per l'economia del país, i és que tots els sectors afectats —en especial el de la cultura— comencen a perdre la paciència i les protestes es van estenent com una taca d'oli. A principis de setmana es feia pública també la pròrroga fins al 23 de novembre  del toc de queda a Catalunya, així com les restriccions que obliguen a continuar amb bars i restaurants tancats.

Tanmateix, a poc a poc la pressió està fent que s'estudiïn fórmules per intentar reobrir aquest tipus d'establiments i, de fet, aquest divendres ha estat el primer en què els centres d'estètica han pogut tornar a apujar la persiana després de dues setmanes d'aturada. També han començat a córrer informacions que apuntarien a una reobertura de bars i restaurants el proper 23 de novembre, sigui quina sigui la situació epidemiològica, unes afirmacions que aquest divendres han començat a quedar diluïdes.

El motiu? Tot i que les dades indiquen que el risc de rebrot i la velocitat de contagi a Catalunya estan baixant, des del Departament de Salut alerten que encara no s'ha arribat al pic de la segona onada de coronavirus i s'espera fins i tot que que el dia 23 de novembre les UCI de Catalunya comptin amb 400 pacients ingressats per Covid, una xifra excessivament elevada per arriscar-se a un nou increment de contagis i que ja està fent recular algunes de les decisions que han corregut.