Home a la finestra amb una mascareta.

Ho acaba d'anunciar Salut: Els contactes que hauran de tornar a fer quarantena

La variant d'òmicron podria fer setmanes que ja és a Catalunya segons unes anàlisis d'aigües residuals

Els contactes estrets de persones que puguin estar contagiades amb la variant òmicron del coronavirus hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats, segons ha anunciat Salut. Es consideraran sospitosos de contagi amb l'òmicron els viatgers de països del sud d'Àfrica que donin positiu o bé quan es detecti la variant en els cribratges, que s'han començat a fer de forma aleatòria al 20% de les PCR.

Ara com ara, amb la variant delta dominant, els contactes amb pauta completa no han de seguir quarantena, però sí que es fan una prova i, en cas de ser positiva, s'han d'aïllar perquè passen a ser un cas. D'altra banda, Salut demana acompanyar a hospitals i CAP només quan sigui necessari arran de la detecció de brots de covid-19 en centres.

Una variant que podria fer setmanes que és a Catalunya

La nova variant òmicron ha tornat a fer saltar les alarmes a tot el món. En un moment en què la pandèmia semblava que anava a la baixa, l'arribada de l'hivern i aquesta nova mutació del coronavirus han tornat a fer que els països apliquin mesures estrictes per aturar una onada de contagis.

A Catalunya tot just encara s'espera saber si dues persones contagiades tenen la variant d'òmicron, però segons ha assenyalat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, podria fer setmanes que ja és entre nosaltres.

Aquesta afirmació l'ha fet tenint en compte l'anàlisi de les aigües residuals a Catalunya. Aquestes apunten que podria fer dues setmanes que hi ha la variant d'òmicron al país. Argimon, en una compareixença al Parlament de Catalunya, ha explicat que s'està cribrant el 20% de les mostres PCR per saber si corresponen a aquesta nova variant, ja que comparteix moltes similituds seqüencialment amb l'alfa, tot i que aquesta segona va quedar pràcticament arraconada quan va arribar la Delta, pel que se sospita que tots els valors que indiquen les aigües residuals farien referència a l'òmicron.