Pla sencer de treballadors de Correus durant la concentració davant la subdelegació del govern espanyol

Convoquen una vaga de tres dies a Correus per a principis de l'any

Els sindicats protesten contra «el desmantellament» dels serveis de repartiment i la reducció de plantilla

UGT i CCOO han anunciat una vaga de tres dies a Correus, que es farà a tot l'Estat els dies 5, 7 i 12 de gener. Els sindicats protesten contra el «desmantellament» dels serveis de repartiment, la «precarització» i la reducció de plantilla. 

En un comunicat, denuncien que l'empresa «ha canviat l'organització del servei, retirant mobiliari i provocant que els carters classifiquin els enviaments a terra». Avisen que aquest nou model pot comportar la reducció d'espais i persones a les unitats de repartiment destinades al Servei Postal Públic.

Una manera de deixar pas, segons asseguren, «a la paqueteria comercial i rendible de la filial Correus Express». Els sindicats afirmen que l'empresa vol que aquesta filial sigui atesa «amb treballadors subcontractats i precaritzats, com ja es va fer en plena pandèmia».

Contra un model 'rider'

CCOO i UGT lamenten que Correus s'apropi a un «model 'rider' en el que preval la precarietat, la flexibilitat i la pèrdua de drets laborals». Per això alerten que els carters cobriran distàncies més grans, perquè «hauran d'assumir diverses seccions amb menys plantilla».

Els sindicats apunten que en els últims dos anys s'han retallat 7.000 llocs de feina, tot i les convocatòries fetes per consolidar el treball. Finalment, afegeixen que el 75% de la representació sindical rebutja el nou model.