Imatge de diversos treballadors de la sanitat vestint-se amb EPIs.

Les defuncions, la notícia negativa d'un altre dia de retrocés de la Covid als hospitals

Aquest dimecres, Salut declara una vintena de defuncions, que contrasten amb la baixada significativa de pacients ingressats a planta i a les UCI

Si bé aquest dimarts el balanç diari de dades Covid-19 del departament de Salut oferia espai per a l'optimisme també en les defuncions, l'únic aspecte de la situació epidemiològica actual que no evoluciona, avui dimecres les morts  tornen a ser la notícia negativa. Després de dies amb xifres elevades, que superaven la vintena de morts, dimarts se'n registraven nou. En les últimes vint-i-quatre hores, però, han mort vint persones.

Les defuncions són, amb tot, les dades reressagades en el context Covid, encara que els recomptes setmanals vagin retrocedint de manera progressiva. En qualsevol cas, la resta de dades i indicadors continuen amb una evolució positiva, tant als centres hospitalaris com pel que fa als contagis i als indicadors epidemiològics, que després d'unes jornades de crescuda de l'Rt, ja ha amainat.

La xifra total d'ingressats s'apropa al miler

Als hospitals, la incidència provocada pel coronavirus disminueix un dia més i amb un ritme millor que dilluns i dimarts. Han sortit de planta 43 pacients, amb la qual cosa n'hi ha, actualment, 1.078. A les unitats de cures intensives, hi ha 369 ingressats, després que n'hagin sortit setze pacients. D'aquesta manera, continua la dinàmica de les últimes setmanes, amb aproximadament el 34% de pacients crítics sobre el total.

El nombre de nous contagis del virus detectats per PCR o TA en les últimes vint-i-quatre hores és gairebé idèntic al dimarts, i de fet, també demostra una millora en aquest sentit. S'han detectat 1.069 contagis, que situen el total des de l'inici de la pandèmia a Catalunya en 893.937.

La velocitat de propagació baixa una centèsima

Els indicadors epidemiològics continuen, un dia més, de baixada. La velocitat de propagació també, ja que després de baixar dues centèsimes el dimarts, avui ho fa una centèsima més, i se situa als 0,79 punts. El risc de rebrot torna a baixar, set punts i se situa als 153 punts, en situació de risc alt.  El 5,16% de les proves en la darrera setmana ha donat positiu, cinc dècimes menys que dimarts. La incidència acumulada també baixa. La dels últims set dies passa de 86,90 a 83,36 punts i l'acumulada durant els últims catorze dies passa de 210,27 a 204,1 punts.

La velocitat de propagació creix cinc centèsimes a l'Ebre

A la demarcació de Tarragona  s'ha registrat aquest dimarts una defunció per Covid-19. Per contra, han deixat els hospitals dotze persones. En paral·lel, s'han detectat 110 nous casos de Covid-19 i la velocitat de propagació també ha crescut: una centèsima a les comarques de Tarragona, fins a 0,81, i a les Terres de l'Ebre, cinc centèsimes, fins als 0,78 punts.

A les comarques del Camp de Tarragona el risc de rebrot ha retrocedit en l'últim balanç tres punts, fins a 142, així com la incidència setmanal, que se situa als 72 punts. L'índex de positivitat de les proves diagnòstiques és del 5,39%. A les Terres de l'Ebre, el risc de rebrot creix cinc punts i se situa en 119. La incidència a set dies és de 53 punts, quatre menys que dimarts. El 3,70% de les proves que es fan surten positives.