Pla general d'un passadís de l'UCI de Vall d'Hebron

La Covid manté alta la tensió a les UCI, però afluixa a planta i en algunes dades

Salut ha declarat aquest dimarts 26 defuncions a causa del virus, 14 pacients crítics més, 58 que surten de planta i 2.663 nous contagis

Nou balanç de les dades epidemiològiques del departament de Salut i nova fluctuació en el nombre d'ingressats a les unitats de cures intensives (UCI). Si bé ahir dilluns hi havia setze ingressats menys (582), les dades publicades aquest dimarts en sumen catorze més, fent fregar els 600 pacients. En total, són 596 els malalts crítics, de manera que continua sent poc assenyat suposar un hipotètic pic de contagis de Covid-19.

Mentrestant, al contrari del que ha succeït els darrers dies, el nombre de pacients ingressats ha baixat significativament. Han sortit de les plantes hospitalàries 58 pacients, de manera que encara hi resten 1.914 persones. Si la tendència dels pròxims dies continua com aquest dimarts, es podrà deixar de mirar de cara amb més seguretat la xifra dels 2.000 hospitalitzats. En paral·lel, el que continua en una línia estable i preocupant són les defuncions: després de les 35 de dilluns, avui se n'han declarat 26.

Pel que fa als contagis, s'han notificat 2.663 nous casos confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 861.297. La línia en aquest sentit continua sent d'una baixada  sostinguda i lenta que ve del mes de juliol, quan es fregaven els 10.000 casos diaris i durant moltes setmanes no es baixava gairebé dels 8.000 diaris.

Els indicadors epidemiològics continuen a la baixa

Els indicadors  epidemiològics són, una jornada més, més positius  que les dades, que acostumen la sensibilitat a les defuncions diàries comptades a dotzenes. Més enllà de l'augment d'una centèsima en l'Rt, la velocitat de propagació, que se situa a 0,73, el risc de rebrot disminueix 22 punts i se situa als 397 punts. La incidència acumulada a 14 dies passa de 600,02 a 564,53, mentre que a set dies passa de 230,09 a 217,09. El 9,84% de les proves que s'han fet la darrera setmana han donat positiu.

Nou defuncions a les comarques de Tarragona

A la demarcació de Tarragona, les morts d'aquest dilluns representen més d'un terç del total català. De les 26 defuncions, nou han estat a l'Ebre i al Camp de Tarragona, on els hospitals han acollit dos ingressats més (128) i un altre pacient crític (44). El risc de rebrot a les comarques del Camp  baixa catorze punts fins als 392, i és més alt a les zones del litoral. A les comarques ebrenques, l'indicador creix dinou punts, fins als 313, i és lleugerament millor a les localitats de l'interior, a la Terra Alta i el nord de la Ribera d'Ebre.