Pla general d'un passadís de l'UCI de Vall d'Hebron

Salut tanca el cap de setmana amb més ingressats, menys crítics i gairebé 100 morts

Salut tanca la setmana amb un balanç d'un crític menys, 41 hospitalitzats més, 21 morts i 878 nous contagis

La segona setmana sencera del mes d'agost es tanca, en termes de salut i situació epidemiològica, amb dades relativament negatives, excepte de la sortida d'un pacient crític de l'UCI. Si bé s'han detectat menys contagis  que els dies previs —878—, han mort vint-i-una persones per Covid-19 aquest diumenge i han estat hospitalitzades 41 més. En total, hi ha 1.723 pacients als hospitals catalans, 517 dels quals a les unitats crítiques.


 

Tendències divergents dins els hospitals

Aquest és el balanç de dades Covid-19 del departament de Salut, relatiu a aquest diumenge. Així, encara que la desocupació  de les UCI no ha mantingut el mateix ritme que els dies anteriors, amb la sortida d'un pacient de les unitats crítiques es compten vint-i-quatre sortides  de les UCI en tot el cap de setmana. S'ha passat de 541 pacients a 517. A diferència d'aquesta tendència, a la baixa des del dia 10 d'agost, els ingressats a planta  són més comparativament després d'aquest cap de setmana.

Després d'una baixada de 64 pacients en tan sols un dia, segons el balanç de Salut del dissabte, els dos darrers dies s'han notificat 36 i 41 nous ingressos, respectivament. De manera que als centres hospitalaris catalans hi ha tretze  persones més que el divendres, un total de 1.723. En paral·lel, aquest diumenge s'han notificat vint-i-una morts, que fan créixer el nombre de defuncions des de l'inici de la pandèmia a 23.076. En total, han mort 96 pacients de Covid-19 des de divendres.

La baixada de contagis diaris detectats es va consolidant

Pel que fa als contagis, en les últimes hores se n'han notificat 878  confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 872.498. El cert és que els caps de setmana se solen fer menys tests Covid i, per tant, es detecten menys casos, però en els darrers dies s'ha aconseguit baixar de la xifra dels 2.000 contagis diaris. Els vora 900 d'aquest diumenge confirmen, molt probablement, que la baixada és una realitat.

Pel que fa als indicadors  epidemiològics, totes baixen excepte de la velocitat de propagació o Rt, que creix una centèsima fins a 0,79 punts. El risc de rebrot baixa 17 punts i se situa als 300. Mentrestant, la incidència també baixa, tant l'acumulada a catorze dies —de 610,16 punts a 401,83— com la de set dies —de 237,65 a 164,18—. El 8,43% de les proves que s'han fet la darrera setmana ha donat positiu.