Pla d'un cartell que indica l'accés a l'UCI de Vall d'Hebron

Una de freda i una de calenta: més pacients crítics, menys ingressats a planta

Salut tanca el dilluns amb un balanç de quatre pacients crítics més, 67 hospitalitzats menys, 35 morts i 1.956 nous contagis

Així com aquest dilluns el balanç de dades epidemiològiques publicat pel departament de Salut en portava una de freda i una de calenta per tancar el cap de setmana, aquest dimarts, la conclusió  d'aquest dilluns no varia gaire. Si bé ahir dilluns va sortir un pacient crític de l'UCI i van ingressar a planta 41 persones, aquest dimarts  han entrat a les unitats de cures intensives quatre pacients i n'han sortit seixanta-set de planta.

Més pacients crítics, menys ingressats a planta

Així, variades aquestes xifres, hi ha 1.656 persones hospitalitzades a planta per Covid-19, menys que el diumenge, i el balanç de persones crítiques en aquests dos dies és de tres més (521). Si més no, la perspectiva dels últims deu dies, respecte dels crítics, és positiva: de manera progressiva la xifra s'ha allunyat  dels gairebé sis-cents pacients i es va apropant de mica en mica als 500, encara que hi ha petits repunts com el d'avui.

Cal estar atents tant a les hospitalitzacions  com a les entrades a les unitats crítiques, ja que són indicadors fidels de l'evolució de la situació epidemiològica, de la incidència del virus més enllà dels contagis detectats. En paral·lel, el nombre d'ingressats pateix encara més fluctuacions que el de crítics, i ara se situa lleugerament per sobre dels 1.645 que hi havia el divendres dia 13.

Trenta-cinc morts aquest dilluns

Allò que no s'atura, i que revela de la mateixa manera que els hospitals com avança el virus, són les defuncions. Moltes jornades se supera la trentena, si la xifra no es mou al voltant dels vint, i l'evolució de l'últim més és negativa en aquest sentit. 

Aquest dilluns han mort 35 persones per la Covid-19, i setmanalment, en moren aproximadament 200. Entre el dijous 7 d'agost i el dia 13 van morir 187 persones. En canvi, aquest dijous dia 12 no va morir cap pacient. Però l'endemà, tornava el cop de realitat: 51 morts. Des del dia 14, han mort 121 persones.                                                                                                                                   

Pel que fa als 573,45 a 377,83, en les últimes hores se n'han notificat 573,45 a 377,83 confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 874.454. Creixen respecte d'ahir, quan tan sols se'n van notificar 878. Corresponien, però, al cap de setmana, quan se solen fer menys testos. La xifra d'aquest dimarts és negativa  i, encara que no s'assoleixin els 2.000 casos, són més que els del final de la setmana passada, quan es va arribar als 1.800.

Quant als indicadors  epidemiològics, es mantenen en la línia dels darrers dies. La velocitat de propagació es manté en els 0,79 punts de dilluns, i el risc de rebrot  experimenta una baixada com la de dilluns, de divuit punts. Baixa fins als 282. Mentrestant, la incidència també baixa, tant l'acumulada a catorze dies —de 573,45 punts a 377,83— com la de set dies —de 223,82 a 154—. El 8,19% de les proves que s'han fet la darrera setmana ha donat positiu.

La situació epidemiològica a la demarcació de Tarragona

A la demarcació de Tarragona s'han registrat 171 nous casos aquest dilluns, 125 dels quals al Camp. No hi ha hagut cap mort, i el risc de rebrot ha baixat en la línia de la mitjana catalana. Al Camp de Tarragona és de 292 punts, i a l'Ebre, de 256. L'Rt baixa una centèsima al Camp i se situa en 0,80, mentre que a les Terres de l'Ebre és prou superior a la mitjana catalana, de 0,97 punts. En total, hi ha 125 pacients ingressats