Pla general d'un passadís de l'UCI de Vall d'Hebron

La incidència per la Covid continua baixant, però moren 26 persones en l'últim dia

Salut ha declarat en l'últim balanç 40 ingressats menys, cinc crítics menys i 1.682 contagis | La regió sanitària de Barcelona ciutat concentra 163 pacients en estat crític, gairebé el 36% del total

Vint-i-sis persones han mort en les últimes vint-i-quatre hores per culpa de la Covid-19 als hospitals catalans. La incidència  als centres continua baixant, tanmateix, i, segons el balanç del departament de Salut d'aquest dimarts, el dilluns hi havia quaranta pacients ingressats menys que el diumenge. Amb les dades actuals, hi ha 1.371 ingressats als hospitals, dels quals 456, cinc menys que el dia anterior, són a les unitats de cures intensives. 

La incidència als hospitals segueix baixant

Aquestes són les conclusions més clares i més significatives que es poden extreure del balanç de dades epidemiològiques. La baixada de quaranta  pacients ingressats compensa l'augment sobtat de trenta-vuit pacients de l'últim balanç, mentre que la baixada de pacients crítics es consolida cada jornada. En aquest sentit, la regió sanitària de Barcelona ciutat  concentra 163 pacients en estat crític, gairebé el 36% del total.

Les vint-i-sis defuncions causades pel coronavirus en l'última jornada sumen un total de 23.268 morts pel virus a Catalunya. Les xifres dels registres del mes d'agost es mantenen elevades en aquest sentit, i si bé en l'última setmana algunes jornades s'han hagut de lamentar menys de vint víctimes mortals, el balanç de defuncions és el que es manté més irregular  i inestable. Entre el 16 i el 22 d'agost van morir 168 persones. 

Els contagis  de Covid-19 detectats en les últimes vint-i-quatre hores han estat 1.682, gairebé el triple que aquest diumenge, si bé cal tenir en compte que els caps de setmana se solen detectar menys casos. Així, més enllà del penúltim balanç, els contagis de l'última jornada ronden i inclús superen les xifres de la passada setmana, quan segons les últimes dades actualitzades al portal de Salut es va assolir el màxim de 1.996 casos diaris. El total de casos confirmats acumulats és de 954.400.

L'Rt torna a créixer, mentre que la resta d'indicadors continuen amb la baixada suau

Els indicadors epidemiològics continuen, una jornada més, amb la davallada sostinguda. Excepte, un cop més, de la velocitat de propagació, que vint dies després d'arribar als 0,73 punts, creix avui una centèsima més i se situa als 0,83. Tota la resta d'indicadors disminueixen en la mateixa línia que ho han anat fent: el risc de rebrot torna a baixar nou punts i se situa als 219.

La incidència acumulada  també baixa. La dels últims set dies decreix quatre punts més, dels 123,88 als 119,64, i l'acumulada durant els últims catorze dies passa de 293,07 als 278,42 punts. La taxa de positivitat  també registra un bon descens: passa del 7,05% al 6,90%.