Un metge davant de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Augmenta el nombre d'ingressats a les UCI catalanes i la positivitat ja és del 5%

La sisena onada de coronavirus comença a pressionar el sistema sanitari català

Nova jornada amb dades de la Covid-19 a l'alça a Catalunya. La pressió a les UCI de Catalunya segueix augmentant i dia a dia se sumen més pacients crítics. També ho fa la positivitat, que ja supera el 5% establert per l'OMS per considerar que la pandèmia està sota control. La bona notícia la trobem en la velocitat de propagació del virus, que baixa lleugerament avui.

Així doncs, el Departament de Salut ha declarat 46 ingressats més per covid-19 a Catalunya (565) i 8 crítics més a l'UCI (127). En paral·lel, l'Rt ha baixat quatre centèsimes, fins a 1,38, mentre que el risc de rebrot continua a l'alça, puja 3 punts i ja se situa en 223. Salut ha declarat 1.809 nous casos confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 946.384.

En les darreres 24 hores s'han notificat 4 morts i el global des de l'inici de la pandèmia és de 24.093. El 5% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 158,62 a 165,26, mentre que a 7 dies ho fa de 95,91 a 99,54.

El passaport covid s'amplia en més àmbits

Aquestes dades arriben un dia després que el Govern català anunciés que vol ampliar la utilització del passaport Covid en més àmbits. Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ho tomba, a partir d'aquest divendres el passaport Covid serà necessari per accedir a gimnasos, restaurants, bars i residències de gent gran. 

La mesura pretén aturar l'escalada de les dades del coronavirus a Catalunya, que dia a dia va augmentant. La sisena onada sembla que ja és inevitable, però s'espera que l'impacte que pugui tenir sigui molt diferent a les altres gràcies a l'alt percentatge de persones vacunades que hi ha al país. 

Tanmateix, la incidència de la Covid-19 se segueix amb lupa, ja que ens trobem a les portes de Nadal, moment en què les reunions familiars i entre amics estan a l'ordre del dia i podria desencadenar en una nova onada de contagis.