Imatge d'un hospital saturat amb malalts de coronavirus

Cara i creu: menys hospitalitzats en una jornada amb 27 noves defuncions per Covid

En total, hi ha 1.316 ingressats, un 33% dels quals —443— són pacients crítics | L'Rt puja una centèsima més, mentre que la resta d'indicadors continuen amb baixant

Una jornada més, la incidència hospitalària per la Covid-19 continua baixant  i ho fa amb més intensitat que en el penúltim balanç del departament de Salut. En les últimes vint-i-quatre hores, han sortit dels hospitals cinquanta-cinc persones ingressades, i tretze pacients ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) les han abandonat. D'aquesta manera, amb data de 25 d'agost, 1.316 persones estan hospitalitzades per coronavirus, 443 de les quals, un terç del total, són pacients crítics.

Les defuncions segueixen sent la cara fosca de l'evolució de la pandèmia

De nou, les defuncions són la mala notícia de la jornada. Les morts d'aquest dimarts són vint-i-set, una més que el dilluns, de manera que els dos primers dies de la setmana han mort cinquanta-tres persones, un total de 23.295 en tota la pandèmia. Cal recordar que les dades en aquest sentit s'actualitzen amb el pas dels dies i s'atribueixen a dies diferents.

No obstant això, tenint en compte l'última actualització de la pàgina web de CatSalut, les morts de les últimes quaranta-vuit hores són més que els dies anteriors. Tenint en compte, així, el ritme  de defuncions d'aquesta setmana, es podrien superar les morts de la setmana passada, que van ser 168, vint menys que la setmana del 9 al 15 d'agost.

Els contagis  de Covid-19 confirmats per PCR o TA en les últimes vint-i-quatre hores han estat 1.643, més de dos-cents menys que l'última jornada, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 956.043. 

L'Rt puja una centèsima més, mentre que la resta d'indicadors continuen amb la davallada

Els indicadors epidemiològics continuen, un dia més, amb la baixada suau. Excepte, una vegada més, de la velocitat de propagació, que tres setmanes després de situar-se als 0,73 punts, creix per tercer dia consecutiu una centèsima més i se situa als 0,84 punts. La resta d'indicadors mantenen la tendència a la baixa: el risc de rebrot torna a baixar, aquest cop només dos punts, i es col·loca als 217 punts.

La incidència acumulada  també baixa. La dels últims set dies decreix dos punts, dels 119,64 als 117,97 punts, i l'acumulada durant els últims catorze dies passa de 278,42 a 272,99 punts. La taxa de positivitat també decreix, set centèsimes, i passa del 6,90 al 6,83%.