Imatge de diversos treballadors de la sanitat vestint-se amb EPIs.

La incidència continua la baixada en picat en un dia amb menys morts per Covid-19

Mentre que la baixada dels indicadors s'estanca lleugerament, els hospitals es buiden de pacients | En les últimes 24 hores han mort 18 persones

Jornada més positiva  que els darrers dies pel que fa a la situació epidemiològica a Catalunya. Excepte de la baixada menys pronunciada del nombre de pacients crítics, la resta de dades milloren o es mantenen en bona línia en l'últim balanç del departament de Salut: continuen baixant a cinquantenes cada dia els hospitalitzats  a planta, es registren menys contagis  i, sobretot, en les últimes vint-i-quatre hores han mort divuit persones, gairebé deu menys que el dilluns i el dimarts.

A les UCI, un pacient menys aquest dijous, però balanç positiu amb perspectiva

A les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals catalans el balanç d'entrades i sortides de l'última jornada és positiu, ja que, en total, hi ha ingressades 442 persones, una menys que en l'últim balanç. S'encadenen, així, onze dies  de baixada constant a les UCI. Amb data del 26 d'agost, els pacients crítics són dinou menys que a l'inici de la setmana i gairebé vuitanta menys que fa onze dies. La baixada fins a nombres baixos, però, serà lenta.

Pel que fa a les plantes  dels hospitals, aquest dijous es manté la tendència a la baixa un dia més. Si dimarts van sortir dels hospitals 55 persones, aquest dimecres n'han sortit 53, i ja són menys de 1.300 els ingressats. En total, 1.263, més de 500 menys que quinze dies enrere, encara que en aquest període hi ha hagut alts i baixos. Pel que fa a les defuncions, les notícies, encara que no poden ser bones, són menys dolentes que dies enrere. Si dilluns i dimarts van morir 27 i 26 persones per Covid-19 respectivament, aquest dimecres n'han mort 18.

La velocitat de propagació creix per quart dia consecutiu

Aquestes últimes vint-i-quatre hores s'han notificat 1.482 nous contagis confirmats per PCR o TA, prop de 200 menys que dimarts, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 888.349. L'Rt  puja una vegada més, per quart dia consecutiu, fins a 0,85 punts, mentre que la celeritat amb què baixaven la resta de registres frena lleugerament.

El risc de rebrot disminueix tres punts aquest dijous, fins als 214, i s'apropa a la perillositat 'alta' per deixar enrere la 'molt alta' en el conjunt general de Catalunya. D'altra banda, el 6,68% de les proves en la darrera setmana ha donat positiu, un 0,14% menys que les dades publicades aquest dimecres. La incidència acumulada a catorze dies passa de 272,99 a 267,36, mentre que a set, baixa de 117,97 a 115,13.

El risc de rebrot se situa per sota del perill molt alt a la demarcació de Tarragona

A les comarques de Tarragona  s'han detecatat 131 casos positius de coronavirus l'últim dia, en què ha mort un pacient. Hi ha ingressats 91 pacients, una xifra que també va disminuint de mica en mica. El risc de rebrot, tant al Camp  com a les Terres de l'Ebre, baixa a un ritme semblant al general, però se situa per sota d'aquests nombres i el perill ja fa dies que ha deixat de ser 'molt alt'. Al Camp, és de 186, i a les Terres de l'Ebre, de 173.

En la línia de tot el país, l'Rt ha pujat una centèsima al Camp de Tarragona, fins als 0,77 punts, i dues a les Terres de l'Ebre, fins als 0,83 punts. La incidència en ambdós territoris és de 98 punts.