Un sanitari mentre realitza una prova PCR a una ciutadana.

Unes dades 'maquillades' pels festius notifiquen 18 pacients crítics més a Catalunya

Les persones hospitalitzades també augmenten amb 68 ingressos nous

Deixem enrere els dos grans dies de les festes, el dia de Nadal i sant Esteve, i arrenquem una setmana laboral que es preveu complicada pel que fa a les dades de la pandèmia. Qui ha arribat sense estar contagiat aquestes festes i s'ha reunit amb amics i familiars, pot ser que en els pròxims dies sigui un dels nous infectats per Covid-19, i és que la variant Òmicron està causant una sisena onada sense precedents pel que fa als contagis detectats.

Les dades que el Departament de Salut ha fet públiques aquest dilluns 27 de desembre continuen mostrant la gravetat d'aquesta sisena onada. Tanmateix, encara es tracta de dades 'maquillades' pels dies festius. És a dir, s'espera que entre dimarts i dimecres es vegi l'impacte real del coronavirus en els últims dies. També està previst que a finals d'aquesta setmana la incidència pugi a causa de les reunions d'aquest passat cap de setmana.

Així doncs, les últimes dades ja mostren un increment de la pressió als hospitals catalans. En total s'han reportat 68 pacients nous, que augmenten la xifra als 1.457. A les UCI ja s'arriba als 400 ingressats gairebé (399) amb els 18 pacients crítics nous reportats avui.

Els positius acumulats han estat 8.472, una xifra que veient les dades de les anteriors jornades fa pensar que serà molt més elevada els pròxims dies. El mateix passa amb les defuncions, que no se n'ha reportat cap, però és molt possible que sigui pel retard en les dades causat pels dies festius. En total a Catalunya ja hi ha 1.208.779 de positius acumulats i 24.453 morts des de l'inici de la pandèmia.

El risc de rebrot es dispara fins als 2.029 punts (+338), una dada que no veiem des del passat mes de juliol. La velocitat de propagació del virus també puja i se situa a l'1,55. La incidència acumulada a 14 dies està als 1.358, mentre que la positivitat segueix pujant fins al 14,43%. Paral·lelament la vacunació continua, ja sigui amb l'administració de les terceres dosis o la primera vacuna. En total a Catalunya hi ha 6.056.680 persones amb la pauta completa.