Imatge d'un hospital saturat amb malalts de coronavirus

Una de cada color: baixen per sota dels miler els ingressos, però les morts es disparen

Mentre aquest divendres baixen del miler els ingressos hospitalaris, un 34% dels quals són a les UCI, es notifiquen 67 defuncions

Gairebé dos mesos després, el nombre de pacients hospitalitzats ha baixat del miler. El balanç diari del departament de Salut d'aquest divendres ha notificat la sortida de trenta pacients dels hospitals i de quinze ingressats en estat crític a les UCI, amb la qual cosa actualment hi ha 986 persones hospitalitzades, 336 de les quals ingressades a les unitats de crítics.

Un registre de morts inèdit en tota la cinquena onada

No obstant això, el contrast és oposadament proporcional: en les últimes vint-i-quatre hores han mort 67 persones. Una de freda i una de calenta, ja que, segons les dades del portal de dades del CatSalut, durant tota la cinquena onada no s'ha notificat cap registre tan elevat de defuncions per Covid-19.

De fet, aquest dijous han mort més persones que entre dilluns i dimecres —62 persones. Per tant, amb aquestes xifres i el fet que el 34% dels pacients ingressats als hospitals estan en estat crític, s'evidencia que una bona proporció dels casos de Covid-19 que arriben als hospitals són de caràcter greu.

Menys contagis cada dia

Més enllà de la incidència hospitalària i les defuncions, els criteris més encertats per reconèixer la incidència actual de la Covid, en les últimes vint-i-quatre hores s'han notificat 958 nous casos contagis confirmats per PCR o TA. En total, se n'han notificat 895.933 en tota la pandèmia, i cada dia en l'última setmana se n'han notificat menys. 

Els indicadors epidemiològics mantenen la baixada en tots els registres, excepte en la velocitat de propagació, que es manté en els 0,78 punts. El risc de rebrot disminueix aquest divendres uns punts més que els darrers dies, un total de deu punts, fins als 137. El 4,7% de les proves en la darrera setmana ha donat positiu. La incidència acumulada a catorze dies passa de 198,9 a 186,26, mentre que a set dies baixa de 81,25 a 75,51.

La demarcació de Tarragona suma una nova defunció

A la demarcació de Tarragona ha mort una persona en les últimes vint-i-quatre hores i tres persones han sortit dels hospitals. Pel que fa als contagis, s'han detectat 94 nous casos de Covid-19, i els indicadors epidemiològics evolucionen a ritmes semblants i certa distància. A les comarques del Camp de Tarragona, el risc de rebrot baixa cinc punts fins als 131 i l'Rt puja una centèsima fins als 0,81 punts. 


La incidència a set dies és de 68 punts, mentre que l'índex de positivitat de les proves diagnòstiques és del 5,03 per cent. A les Terres de l'Ebre, el risc de rebrot baixa més significativament, divuit punts fins als 103, mentre que la velocitat de propagació també puja, fins als 0,84 punts. La incidència a set dies és de 50, i la taxa de positivitat també és més baixa, del 3,58 per cent.