Imatge d'una habitació d'hospital amb sanitaris atenent un pacient

Afluixa la incidència de la Covid als hospitals, però segueixen a l'alça les morts

El nombre de pacients crítics baixa de 400 en l'últim balanç de Salut, mentre que els ingressats a planta són 1.152 i les defuncions notificades el diumenge una vintena

La incidència de la Covid-19 torna a emprendre el camí de baixada després d'un lleuger augment dels pacients ingressats a planta. Els pacients crítics han continuat baixant un dia més, el tretzè consecutiu, i ja són menys de 400, mentre que surten de planta dues persones més. L'única dada negativa, de la jornada i de la setmana, és la dificultat per aturar les defuncions, que continuen a l'alça. Els contagis  i els indicadors epidemiològics, mentrestant, van consolidant la caiguda.

La incidència hospitalària baixa aquest dilluns i en el global de la setmana

El balanç del departament de Salut d'aquest dilluns notifica onze pacients crítics menys que el diumenge, amb la qual cosa l'ocupació per culpa de la Covid-19 a les unitats de cures intensives baixa dels 400 llits. En concret, són 399  els pacients en estat crític, 62 menys que fa una setmana, gràcies al fet que la baixada no s'ha aturat cap dia. Però malgrat això, la proporció respecte del total de pacients ingressats és de més del 34%.

En aquest sentit, els ingressats a planta són 1.152, dos menys que ahir i, acumulats els fluxos, deu més que el dissabte. En qualsevol cas, però, el balanç de la setmana és més que positiu, ja que han sortit dels hospitals, comptats els 57 pacients crítics, un total de 228 persones.

Menys de 400 contagis en les últimes hores, menys d'un miler entre dissabte i diumenge

En paral·lel, s'han notificat 353 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 891.783. En total, si bé la setmana passada es van comptar 10.890 contagis, aquesta, entre el 23 i el 29 d'agost, se n'han notificat poc més de 7.000. Tot i això, aquestes dades són provisionals. En paral·lel, aquest diumenge s'han registrat 20 morts, que deixen el total de defuncions en 23.381 en tota la pandèmia i en 119 aquesta setmana, segons les dades provisionals.

Els indicadors continuen baixant

Els indicadors epidemiològics continuen, una jornada més, amb la davallada sostinguda. La velocitat de propagació també. Ja està de baixada, aquesta jornada dues centèsimes, i se situa als 0,82 punts. Tota la resta d'indicadors disminueixen  en la mateixa línia que ho han anat fent: el risc de rebrot torna a baixar, onze punts i se situa als 170 punts.

La incidència acumulada també baixa. La dels últims set dies decreix quatre punts més, dels 98,81 als 92,44 i l'acumulada durant els últims catorze dies passa de 229,19 als 219,25 punts. La taxa de positivitat també registra un bon descens, fins al 5,67%.

Cap defunció i dos ingressats més a la demarcació de Tarragona

A la demarcació de Tarragona, no ha mort cap pacient de Covid-19 en les últimes vint-i-quatre hores. El que sí que creix és el nombre d'ingressats, dos més a les Terres de l'Ebre. Al Camp de Tarragona s'han notificat 25 nous casos, i a les Terres de l'Ebre, tretze més.


El risc de rebrot retrocedeix sis punts, fins a 154, a Tarragona, i set a l'Ebre, fins als 111. La velocitat de propagació ha crescut al Camp  dues centèsimes fins a 0,80, mentre que a les Terres de l'Ebre, es manté en 0,68 punts. La incidència  a 7 dies és de 80 a Tarragona i de 62 a les Terres de l'Ebre. L'índex de positivitat de les proves diagnòstiques és del 5,78% al Camp i de 4,12% a l'Ebre.