Pla mitjà de dos sanitaris visitant un pacient de covid a l'UCI de l'Hospital Clínic protegits amb EPI

Gran pas enrere de la Covid-19: baixen les defuncions i la incidència als hospitals

Salut ha declarat nou defuncions i 1.085 contagis en les últimes vint-i-quatre hores | Als hospitals, hi ha 31 pacients menys i 14 crítics menys

La Covid-19 fa un gran pas aquest dimarts per abandonar definitivament la incidència provocada per la darrera onada de contagis, hospitalitzacions i defuncions. Cada dia que passa sembla que les passes són més positives. La baixada en la incidència hospitalària del virus es consolida, tot i el miler llarg d'hospitalitzats, que baixa ràpidament, i succeeix el mateix amb les unitats de cures intensives (UCI). Aquest dimarts 31 d'agost, la notícia és que han mort nou persones, onze menys que la jornada anterior.

Les xifres concretes del balanç diari del departament de Salut registren baixades  en tots els registres. Catorze  pacients crítics ingressats a les UCI n'han sortit en les últimes vint-i-quatre hores, amb la qual cosa el nombre d'ingressats actual és de 385. En total, entre planta i UCI, hi ha 1.121 pacients hospitalitzats, trenta-un menys que segons les dades del dilluns. Així, es manté en la línia de les últimes setmanes el percentatge, aproximadament, del 34% de pacients crítics sobre el total.

Nou defuncions l'última jornada, dades inèdites des de fa més d'un mes

En les últimes vint-i-quatre hores han mort nou persones, un nombre inferior  a les que s'han registrat diàriament des de mitjan mes de juliol. Cal recordar que les xifres de defuncions s'actualitzen i se n'atribueixen més a posteriori. Tanmateix, segons el portal de dades del CatSalut, l'últim dia que es van registrar nou o menys morts en un sol dia va ser el 18 de juliol. El total de morts en tota la pandèmia és de 23.390.

La velocitat de propagació enfila el camí de baixada

En paral·lel, s'han notificat 1.085 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 892.868. Pel que fa als indicadors epidemiològics, tots baixen, i destaca la velocitat de propagació, que ha tornat a baixar els últims dies després d'escalar unes quantes centèsimes. Així, l'Rt disminueix aquest dimarts dues centèsimes, fins als 0,80 punts.

El risc de rebrot retrocedeix deu punts més, fins a 160 punts. El 5,42% de les proves en la darrera setmana ha donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 219,25 a 210,27, mentre que a set dies baixa de 92,44 a 86,90.

Dues defuncions al Camp de Tarragona aquestes últimes hores

A les comarques de Tarragona, aquest dimarts hi ha un pacient ingressat més i han mort dues persones per la Covid-19. S'han detectat 82 nous casos positius, i la velocitat de propagació ha crescut lleugerament a les Terres de l'Ebre, fins als 0,73 punts. El risc de rebrot se situa als 114 punts a les comarques del sud, mentre que al Camp de Tarragona l'indicador retrocedeix nou punts i se situa als 145.

L'Rt al Camp de Tarragona es manté a 0,80, i la incidència a set dies és de 73 punts. L'índexde positivitat  de les proves diagnòstiques és del 5,44%. A les Terres de l'Ebre, la incidència a set dies és de 57 punts i el 3,88% de les proves que es fan surten positives.