Imatge d'un hospital saturat amb malalts de coronavirus

Les UCI freguen els 200 pacients i ja hi ha més de 900 ingressats per Covid a Catalunya

Les dades sobre la pandèmia empitjoren lentament cada dia a Catalunya

Ja ha passat el 'temut' pont de desembre i ara caldrà esperar a veure si ens ha deixat conseqüències en forma de contagis de Covid-19. De moment, les dades sense la influència de la mobilitat que hi ha hagut en els darrers dies tampoc ens deixen bones notícies.

Catalunya no és pas una excepció i el creixement constant que hi ha a tot l'Estat també es deixa notar. Aquest dijous 9 de desembre els indicadors no són gaire positius. Les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut mostren una tendència a l'alça que es podria veure encara més accentuada pels efectes de les trobades i la mobilitat nacional i internacional que hi ha hagut els últims dies.

Increment de la pressió als hospitals catalans

Així doncs, segons les últimes dades la pressió hospitalària —un dels punts que més preocupa i pràcticament marca les restriccions—, ha crescut força. Amb 72 nous pacients ingressats als hospitals catalans ja n'hi ha un total de 905. A més a més, les UCI freguen els 200 pacients i ja n'hi ha 198, nou més que aquest dimecres. El 88% de les persones que hi ha a les UCI catalanes són persones amb més de 50 anys.

Els positius acumulats a Catalunya des de l'inici de la pandèmia ja són 1.065.782, dels quals 2.573 s'han detectat en les últimes 24 hores. La bona notícia és que només s'ha hagut de lamentar una defunció, i fins ara n'hi ha hagut 24.184.

El risc de rebrot també creix amb 13 punts més situant-se als 489 i la velocitat de transmissió augmenta molt lleugerament a l'1,34. La incidència acumulada a 14 dies puja vuit punts fins als 375. 

Una altra dada que ens pot mostrar l'evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes és la positivitat a 7 dies. Preocupa que aquesta segueixi empitjorant i ja són un 7,43% dels casos que resulten positius.

Finalment sembla que el certificat Covid està fent la seva feina i la vacunació també torna a créixer, amb 5.122 persones que han rebut la primera dosi. A Catalunya hi ha en total 5.982.230 que tenen la pauta completa de vacunació.