Carrer buit a Barcelona.

El TSJC pren una decisió sobre el toc de queda i el límit de reunió a Catalunya

La fiscalia s'havia oposat a aquestes mesures

La Fiscalia Superior de Catalunya feia un avís sobre les mesures que volia implantar el Govern català. Una decisió que no estava al seu abast i havia de ser, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), qui havia de decidir-ho.

El TSJC ha ratificat les mesures de protecció per contenir la Covid-19 que afectaven els drets fonamentals dels ciutadans. Així doncs, aquesta mitjanit de dijous a divendres entrarà en vigor el toc de queda entre la 1 i les 6 hores; la limitació a 10 persones en reunions socials; i el 70% d'aforaments a actes religiosos i cerimònies.

El toc de queda afectarà només a poblacions de més de 10.000 habitants i amb un índex de més de 250 casos per 100.000 habitants o els envoltats per municipis en aquesta situació. Aquesta mesura, ara mateix, afecta 126 municipis arreu de Catalunya. 

La resolució també ha ratificat la limitació a 10 persones en reunions en àmbit públic i privat, excepte nucli de convivència, a manifestacions o actes de participació política; el 70% d'aforament a actes religiosos i cerimònies civils. Així mateix, es manté l'ús del passaport covid-19 a Catalunya.

Totes aquestes mesures implantades pel Govern de la Generalitat de Catalunya tindran una durada per als pròxims 14 dies. Unes restriccions que s'aplicaran a partir d'aquest divendres, 24 de desembre, i s'allargaran fins al 7 de gener. És a dir, unes mesures que estaran presents durant totes les festes de Nadal.

Les mesures que hi haurà a partir de divendres

Amb la ratificació del TSJC a les mesures que afecten els drets fonamentals, el Govern català podrà aplicar totes les mesures que s'havien anunciat durant els últims dies.

En aquest sentit, continuen endavant amb totes les mesures anunciades aquesta mateixa setmana i entren en vigor aquesta mitjanit de dijous a divendres, després de l'aval de la justícia catalana. 

D'aquesta manera, les mesures ratificades pel TSJC s'afegeixen a les del tancament de l'oci nocturn i la recuperació de les limitacions d'aforament, del 50% als interiors de bars i restaurants; i del 70% en teatres, cinemes i altres activitats culturals, comerços, gimnasos i competicions esportives.