Imatge d'una xeringa d'una possible vacuna contra la Covid-19

Ja es pot demanar hora: Salut obre la vacuna de reforç a una nova franja d'edat

Les persones de la franja entre 30 i 39 anys són el nou col·lectiu que ja pot rebre la tercera dosi

Quan no fa ni 24 hores que el Ministeri de Sanitat ha donat el vistiplau a la dosi de reforç a totes les persones de més de 18 anys a l'Estat espanyol, el Departament de Salut ja ha reaccionat a la llum verda.

A partir d'aquest divendres 14 de gener, Salut ha obert el calendari de cites perquè les persones que estan entre la franja de 30 a 39 anys puguin demanar hora per injectar-se la dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus.

La Comissió de Salut Pública va aprovar tot just aquest dijous la vacunació amb la tercera dosi de tota la població adulta a l'Estat, una petició que Catalunya ja havia fet. Tot i que des del Ministeri de Sanitat es va donar llum verda a la dosi de reforç a totes les persones de més de 18 anys, el govern català ja va explicar que continuaria amb la mateixa estratègia que s'ha seguit fins ara, obrint les cites per trams d'edat.

Com demanar hora per vacunar-te de la dosi de reforç

Així doncs, després d'inocular la tercera dosi a les persones de més de 40 anys, ara és el torn dels que estan a la trentena. Per demanar cita prèvia per vacunar-se amb la injecció de reforç cal entrar a la pàgina web vacunacovid.catsalut.gencat.cat i escollir el lloc, dia i hora que s'ajustin més a les vostres possibilitats.

Cal recordar que és necessari que hagin passat cinc mesos des que es va rebre l'anterior dosi de la vacuna anticovid. De fet, aquest és un dels punts que també es va modificar, ja que fins ara el temps d'espera era de sis mesos.