Una infermera preparant una vacuna del coronavirus

A partir d'avui: Ja es pot demanar cita prèvia per vacunar els menors de 5 a 11 anys

La vacunació s'iniciarà el dimecres 15 de desembre

Catalunya ha rebut aquest dilluns 234.000 dosis de la vacuna infantil de Pfizer contra la covid-19, segons ha informat la Delegació del govern espanyol. El personal del Ministeri de Sanitat de la Delegació ha certificat els vaccins abans de lliurar-los a la Generalitat. Aquestes vacunes permetran iniciar la vaccinació en el col·lectiu d'infants de cinc a onze anys, a partir d'aquest dimecres, 15 de desembre.

Quedava encara per anunciar, però, quan es podria demanar cita prèvia per vacunar els menors. Salut ja ho ha fet i serà a partir d'aquest dilluns, 13 de desembre, a les 14.00 hores. Els pares i mares, o tutors legals, podran fer-ho accedint al web Vacuna Covid Salut.

Finalment Salut va descartar esglaonar la vacunació als menors segons la franja d'edat i va decidir fer-ho amb la cita prèvia, tot i que es donarà prioritat als menors que formin part dels col·lectius de risc. La decisió també es va prendre per evitar cues als centres de vacunació.

Segons ha explicat Salut, en aquesta sisena onada que ja té una gran incidència a Catalunya, és precisament la franja d'edat dels menors de 9 anys on hi està havent més contagis. Durant l'estiu van ser els adolescents els qui van protagonitzar els contagis, però com que aquesta franja ara ja està vacunada la incidència ha baixat.

Gairebé el 85% de la població de més de 12 anys ja té la pauta completa a Catalunya. Pel que fa a les terceres dosis, ja se n'han administrat més d'un milió, segons les dades del Departament de Salut.

La importància de la vacunació

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reconegut que, tot i que és poc freqüent, també hi ha hospitalitzacions entre infants. A més, ha recordat que vacunar-los permet protegir la resta de la societat. Els infants es podran vacunar en punts poblacionals, on es podran establir cues, o horaris en alguns casos, diferenciats.